03/04/2010

Πίκρα και σοκολάτα

Πίσω άρον άρον στη σοκολατούπολη με βροχή και ψύχρα. Στην Ανάσταση με ομπρέλες και χοντρά πανωφόρια στο προαύλιο της μικρής ορθόδοξης εκκλησίας που δεν μας χωρά όλους. Στο περίπου θα ακούσεις το Χριστός Ανέστη αφού δεν επιτρέπονται μεγάφωνα (ευτυχώς από μια άποψη) ούτε καμπάνες ,δυσμενής διάκριση για τους αλλόθρησκους αφού οι καθολικές αρχίζουν τα ντραγκαντρουγκα τους από νωρίς μιας και το καθολικό πάσχα φέτος συμπίμπτει με το δικό μας. Ούτε πυροτεχνήματα, ούτε περιφορές και τα τοιαύτα για να μην θιγεί το θρησκευτικό αίσθημα, λένε, της πολυ-πολιτισμικής μας σοκολατούπολης. Άντε το πολύ πολύ να κόψει η αστυνομία την κυκλοφορία σε ένα στενό κομμάτι του δρόμου για να μη γίνει κανα ατύχημα

Βέβαια έχω την εντύπωση ότι εμας τους λοιπούς χριστιανούς μας παίρνει η μπάλα της καούρας των ενδογενών να μην ακούγεται ο μουεζίνης διότι έτσι και γινόταν αυτό τύφλα θα'χε το......Κάϊρο σε ορισμένες γειτονιές. Τελικά το να είσαι μετανάστης , έστω και πολυτελείας, κατανοείς πολύ πιο καλά το γιατί θέλουν οι μουσουλμάνοι το τζαμί τους στην Αθήνα και γιατί τραβάνε πίκρα με τις διακρίσεις που οι ελληνορθόδοξοι τους επιβάλλουν και δεν εννοώ μόνον τις θρησκευτικές (αν δεν σ'αρέσει ρε,τράβα στο χωριό σου)

Και μια και μιλάμε για ελληνορθόδοξους, έβλεπα στην δορυφορική ΝΕΤ την τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο της Αθήνας με τιμές αρχηγού κράτους!!!
Αγήματα, μπάντες, κόκκινα χαλιά, υπουργοί,εκπρόσωποι κομμάτων, λογύδρια και το Φως να ταξιδεύει σε ειδική λάμπα στο πίσω κάθισμα λιμουζίνας. Μέτά θα φύγει και θα πάει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και όπου χριστιανοί επι γης (θα προλάβει άραγε να φτάσει στην Αυστραλία όπου η Ανάσταση έγινε... πριν αυτό ανάψει στα Ιεροσόλυμα? Εκτός αν πάει με λέϊζερ όπως η ολυμπιακή φλόγα. Και πως ερχόταν πριν ανακαλυφθούν τα αεροπλάνα?
Τι πολιτικό ταρατατζουμ είναι αυτό και γιατί δέχεται η φωτισμένη μερίδα της εκκλησίας αυτή την καρικατούρα? Ασε τους πολιτικούς, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και ας είναι και του ΠΑΣΟΚ που είναι και σοσιαλιστές (λένε) και κάνουν και περικοπές δαπανών. Α, ρε οικολόγε Κουβέλη τι ρόλος σου 'τυχε καημένε. Από μπότες και κοτσίδα στις Πρέσπες συνοδός του Αγίου Φωτός με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Αυτά έχει η εξουσία.

Αντε, Καλή Ανάσταση

No comments: