07/01/2011

Πανάρετοι και πάγκαλοι πολιτικοί

Εκτός από  το "μαζί τα φάγαμε", ο Πάγκαλος είπε κάποιους  δημόσιους υπάλληλους κοπρίτες, κάποιους δημοσιογράφους ζώα και φοιτητές του κώλου κάποιους που σπουδάζουν στην Οξφόρδη. Είπε επίσης ότι οι πολιτικοί δεν είναι τόσο διεφθαρμένοι να ψάχνουν ψηφοφόρους στους δρόμους  αλλά οι διεφθαρμένοι ψηφοφόροι πάνε στα πολιτικά γραφεία.

Η ξύλινη γλώσσα και η πολιτική ορθότητα μου προκαλούν αφόρητη βαρεμάρα και είναι ένδειξη και χαμηλής ευφυΐας. Κατανοώ απόλυτα τις πίσω γραμμές των Παγκαλικών ρήσεων που έχουν να κάνουν με την συλλογική ευθύνη  της ανοχής μας στο πολιτικό κατεστημένο αλλά ο ίδιος δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία για να τα λέει αυτά. Ας τα αφήσει σε λιγότερο φθαρμένους.

Από την άλλη η Ντόρα Μητσοτάκη –Κούβελου δήλωσε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «είναι εκτός ελέγχου, προσβάλλει θεσμούς και πολίτες και ο κατήφορος αυτός πρέπει να λάβει σύντομα ένα τέλος».

Ε, λοιπόν αυτή η  υποκρισία με προσβάλλει πολύ περισσότερο από την ευθύτητα της  Παγκαλικής γλώσσας! Ποιος και ιντα  προσβάλλει θεσμούς και πολίτες πιότερο ωρε δικιά μας?

Χαμός και στο Παιδείας  που ο Αχ. Μητσός τσακώθηκε με τον Πανάρετο για το ποιος θα κάνει πιο πολύ φιγούρα και κουμάντο προφανώς. Βλέπω  στο πολιτικό (Απόψεις για την Παιδεία)
αλλά και στο προσωπικό μπλογκ του Πανάρετου ότι έχει τον ίδιο υπότιτλο. Η «ελληνική πραγματικότητα» υπάρχει μονό στο μυαλό εκείνων που δεν μπόρεσαν (ή δεν ήθελαν;) ποτέ να ξεφύγουν από αυτήν.

Αναρωτιέμαι , για παράδειγμα, αν τα πραγματικά σκουπίδια είναι πραγματικότητα ή "πραγματικότητα" και είναι μόνο στο μυαλό τους (εκτός από τα άλλα "σκουπίδια"  εκεί μέσα) και αν θέλουν  να φύγουν αλλά  δεν μπορούν  ή δεν θέλουν  να φύγουν  από αυτά.

Κε Πανάρετε, ο Πάγκαλος ( και οι δυο Παν-virtual για δες σύμπτωση)  ξέρει και από την καλή και από την ανάποδη τον Αχιλλέα και θα μπορούσε να σε συμβουλέψει  αλλά υπάρχει όμως ο κίνδυνος να πιάσει και σένα στο στόμα του. Πάρε τα ρίσκα σου.

No comments: