22/01/2011

Ζημενς ( XLVIοστή φορά)

Με το πόρισμα Ζήμενς 5 εκδοχές μπορεί να υπάρχουν  (λογική και μόνο ανάλυση)
1)      ΟΙ βουλευτές είναι ανίκανοι (όχι πρωτοφανές)  να βρουν άκρη
2)      Βρήκαν στοιχεία αλλά τα κόμματα τα κουκουλώνουν γιατί θα γίνει μπάχαλο αν βγουν στον αέρα.
3)      ΟΙ κλέφτες πολιτικοί είναι τόσο μαφιόζοι που δεν άφησαν  το παραμικρό ίχνος .
4)      Μας  δουλεύουν για  να σπάνε πλάκα γενικά.
5)   Δεν έκλεψε κανένας πολιτικός
Όποια εκδοχή σας αρέσει  θα την ασπαστώ  γιατί όλες είναι δυνατόν να συμβαίνουν  αν και όχι εξίσου πιθανές φυσικά.
Ξέχασα καμία?
Λέω όμως  μπας και  στην τσαντίλα του επάνω κάποιος από τους κατηγορούμενους ανοίξει το στόμα του και βγάλει  πράγματα  στη φόρα.  Τι γίνεται με τους κομματικούς λογαριασμούς, ας πούμε. και τις off shore.
Από την άλλη, λέω ότι αποκλείεται να πάνε μέσα κάποιον που τους έχει αυτός και όχι αυτοί  στο χέρι.  Οι κατηγορούμενοι  μου φαίνονται είτε αφελείς  είτε κάποιοι  σουπερλαμόγια που έχουν φάει πολύ περισσότερα (και εκτός Ζήμενς) και δεν θα τολμήσουν να μιλήσουν για να μην πάνε και οι ίδιοι πιο μέσα.  Φοβούνται κιόλας ότι θα τους καθαρίσει η μαφία του μαύρου πολιτικού χρήματος.
Τι ασχολείσαι , θα ρωτήσετε. Αφού  το σάπιο σύστημα καταρέει. Δεν μας νοιάζουν  αυτά  αλλά πως θα το κανουμε να πέσει μια ώρα αρχίτερα, θα μου πουν οι πιο ανυπόμονοι.
Μόνο που για τον σάπιο κόσμο που καταρέει το ακούω  χρόνια ολάκερα και δεν βλέπω να γίνεται και τίποτα.  Ολο λόγια και φιλοσοφία είμαστε.  Σιγά μη το κάνουμε και  Τυνησία τώρα (και Αλγερία και Αίγυπτο και Λιβύη και Μαρόκο και...... Αλβανία)

Και ο Παπανδρέου χάνει την ευκαιρία να αλλάξει τα πράματα αλλά και να μας πείσει ότι όντως θέλει (και μπορεί) να αλλάξουν τα πράματα όσον αφορά την διαφάνεια και την αξιοπιστία στην πολιτική. Ποιος θα τον πιστέψει  μετά από άλλο ένα φιάσκο? Ποιος φουκαράς θα κάνει κουράγιο όταν βλέπει την ατιμωρησία? Και γιατί οι νέοι να μην κάνουν  "πυρήνες"? Κρίμα

No comments: