24/01/2011

Ανατρεπτικές απορίες

 Όταν οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τα κενά του νόμου και την αδυναμία του κράτους για να μην βγάλουν εαυτούς ενόχους και να παραγράψουν  τις κλοπές τους τότε γιατί  να μην κάνουν το ίδιο οι αντιρατσιστικές οργανώσεις και οι μετανάστες εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό και το πολιτικό άσυλο?
Όταν οι καθηγητές το ‘χουν ρίξει στην κονόμα και το αλισβερίσι μέσα στα πανεπιστήμια γιατί να μην κάνουν κατάληψη οι φοιτητές?
Όταν τα μεγάλα κεφάλια  φοροδιαφεύγουν εμπαίζοντας  τους θεσμούς και εξευτελίζοντας  τη δικαιοσύνη γιατι οι δικαζόμενοι πυρήνες πρέπει να κάνουν τις κότες στο δικαστήριο?
Όταν ο μεγαλογιατρός σου ζητάει φακελάκι για να μην σε αφήσει να πεθάνεις γιατί σε πειράζει ο κλητήρας που θέλει γρηγορόσημο?
Θα μου πείς ότι το μη χείρον δεν δικαιώνει το κακό. Όλα στραβά  είναι και όλοι έχουμε τις ενοχές μας.  Ναι αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσεις και το ψάρι βρωμάει πάντα, μα πάντα, από το κεφάλι.  Και όταν χτυπάς το αντίγραφο και όχι το πρωτότυπο, όταν κάνεις γαργάρα  τη Σήμενς και σου φταίνε οι μετανάστες στη Νομική,  όταν θες να κρεμάσεις τον μικρολαδιάρη υπάλληλο για παραδειγματισμό στο Σύνταγμα και αφήνεις ανέγκιχτο τον αδίσταχτο μεγαλογιατρό,  όταν  τα παραδικαστικά κυκλώματα μένουν ανέπαφα και φρικάρεις με τις φασαρίες των πυρήνων στο Κορυδαλλό , όταν λες «κύριε καθηγητά» και αποκαλείς τσογλάνια τους καταληψίες,
Τότε εκτός από ότι κάνεις μια τρύπα στο νερό  και  είσαι  δεξιός (εως πολύ δεξιός)  είσαι και αφελής αν είσαι από τους κάτω και επικίνδυνος αν είσαι από τους πάνω.
Αυτό ως προσφορά  στις προσπάθειες αυτογνωσίας ορισμένων επισκεπτών και φίλων.

No comments: