08/03/2011

Πως χορεύεται το ζεϊμπέκικο

Πώς χορεύεται το ζεϊμπέκικο? Με ρωτάνε οι βάρβαροι
Η απάντηση είναι μία. Φτιαγμένος
Κατα προτίμηση όχι με χημικά κουμπιά και έκσταση αλλά με φυτικής προέλευσης προϊόντα όπως το κρασί , το τσίπουρο, ο καπνός και ότι άλλο έχει τη ρίζα του με…… ρίζες ( Ολλανδοί με σκανκ απορρίπτονται).

Δεν υπάρχουν βήματα, ούτε κανόνες. Μονάχα αίσθηση ρυθμού ( δύσκολο τα εννέα όγδοα mon cher ami) , μυαλό και σώμα ελεύθερο.
Ζεϊμπέκικο αργόσυρτο. Ζεϊμπέκικο πεταχτό. Ανατολίτικο, Αράπικο, Καμηλιέρικο.
Ζεϊμπέκικο στην πίστα του σκυλάδικου ( αναγνωρίστε με , ρεεε). Ζεϊμπέκικο βαρυυυύ ( τα έχω τρεις οκάδες). Γκεϊμπέκικο, για πηδηχτούληδες. Με σακάκι ή χωρίς , με παπούτσια αθλητικά ή γόβα τακούνι  (για ισορροπίστριες). Μόνος ή με άλλους δέκα γύρω σου.
Όπως το γουστάρει ο πάσα ένας. Αρκεί να είναι ο εαυτός του, απροσποίητα. Το φτιαχτό και το προσποιητό και πολλάκις σε λάθος χώρο εκτός από άχαρο γίνεται και κιτς. Ζεϊμπέκικο στα  σαλόνια μου προκαλεί αλλεργία. Άσε το με σορτσακι , πέδιλο και κάλτσα στο Athens by night από Γερμανό τουρίστα. Φλεβοτομές.

Εμπρός , λοιπόν, αδέρφια. Απελευθερωθείτε και μη με κοιτάτε σα χάνοι όταν τραγουδώ. (Ξε)σηκωθείτε.
Όσο έχετε καιρό πριν το πάρει χαμπάρι η τρόικα  ότι ο χορός είναι τσάμπα και αρχίσει τους κανόνες και τις περικοπές. Τα εννέα όγδοα θα γίνουν οχτώ, εξι , τέσσερα και ο χορός γίνει χασάπικος με προμελετημένα βήματα, παρέα και συγχρονισμό που εμπίπτει στην κατηγορία της ομαδικής θεραπείας και που θέλει πολλούς τρελούς μαζί.

Θα μου πεις δύσκολο είναι να βρεθούμε στις μέρες μας?

No comments: