18/03/2011

Πυρηνικά και πυρήνες

Έγραφα στο προηγούμενο για τον φίλο Μοριμότο αλλά δεν το τέλειωσα. Πιστεύω ότι αν κάτι μπορεί να σώσει την Ιαπωνία από αυτή την τριπλή καταστροφή δεν θα είναι ούτε η τεχνολογία της ούτε η οικονομία της. Έχοντας ζήσει από κοντά την γιαπωνέζικη κοινωνία , με όλα της τα στραβά, μπορώ να πω ότι αυτό που μπορεί να την σώσει αυτή τη στιγμή είναι η, εξωπραγματική για τα δυτικά δεδομένα,  ομαδική και εθνική συνείδηση των ανθρώπων της.


Όσον αφορά κάποια  παράπλευρα της  πυρηνικής καταστροφής ας θυμηθούμε ότι το 60% των πυρηνικών κατασκευών παγκοσμίως το έχουν οι Γάλλοι, το 30% οι Γιαπωνέζοι σε συνεργασία με τους Αμερικάνους και τα υπόλοιπα η N.Κορέα και λίγο οι Ρώσσοι. Ήταν εμφανής η προσπάθεια του Γάλλου νάνου να προωθήσει τα βιομηχανικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας του (με το μάτι στραμένο στην Κίνα) ακόμα και πάνω στα πτώματα των άτυχων θυμάτων της καταστροφής. Όσοι διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές των λεγόμενων Σαρκόζι καταλαβαίνουν. Για άλλη μια φορά ο θάνατός σου η ζωή μου, στη παγκόσμια ποντικοδρομία.

Να παρατηρήσετε επίσης  την προπαγάνδα που θα αρχίσει να κάνει σιγά σιγά το πανίσχυρο πυρηνικό λόμπυ μέσω ΜΜΕ και λοιπών καλοπληρωμένων φερεφώνων για το πως ήταν παλιά η τεχνολογία των γιαπωνέζων , πως ήταν εξαιρετικές οι περιστάσεις, πως κάνανε λάθη οι χειριστές, πως δεν έγινε και τίποτα και πως προφανώς δεν υπάρχει λόγος να σταματήσουν τα σχέδια για τα πυρηνικά εργοστάσια παγκοσμίως (κάποια τρισεκατομμύρια δολλάρια τζίρος). Έχει να πέσει χρήμα στην επικοινωνία και στη προπαγάνδα που θα πάει σύννεφο . Όχι ραδιενεργό αλλά χρυσοφόρο σύννεφο. Αρχίστε να παρατηρείτε τα επικοινωνιακά τεκταινόμενα και θα με θυμηθείτε.

Μιλώντας για πυρηνικά και πυρήνες έρχεται  η κουβέντα στη (άλλη μια) ταρατατζούμ σύλληψη κάποιων μελών των πυρήνων της φωτιάς . Τελικά αυτή δεν είναι οργάνωση πυρήνας . Είναι ολόκληρος αντιδραστήρας. Ίσως να έχει δίκιο ο Λαζόπουλος που λέει ότι δεν είναι οργάνωση αλλά κίνημα νέων που βρήκε αυτόν τον, ατελέσφορο αλλά ψυχοεκτονωτικό, τρόπο να αντιδρά στη γενική αφασία της κοινωνίας μας. Μόνο που μια τόσο μεγάλη «οργάνωση» είναι σουρωτήρι όσον αφορά την συνομωτικότητα της. Η αστυνομία ξέρει ακόμα και τι χρώμα βρακιά φοράνε τα μέλη της. Και θα πιάνει κάποιους όταν το χρειάζεται επικοινωνιακά και κατά βούληση.

良い週末を
Που σημάινει Καλό Σαββατοκύριακο στα γιαπωνέζικα

ΥΓ/ Κάτι η Ιαπωνία , κάτι ο Καντάφι, κάτι οι πυρήνες ξεχάσαμε το μνημόνιο και τα μέτρα. Για δες ωρέ πως τα φέρνει η ζωή!

No comments: