24/03/2011

Αν, πότε και πως?

Της κακομοίρας στη σοκολατούπολη σήμερα. Σύνοδος Κορυφής, όλοι οι μεγάλοι νάνοι καταφθάνουν με λιμουζίνες, αεροπλάνα και βαπόρια ( δεν την πέτυχα την κυρ-Ανγκέλα μου στο πάρκο αυτή τη φορά γιατί δεν άφηναν κανέναν να περάσει ούτε με το ποδήλατο).
Αυξημένα τα μέτρα ασφάλειας γιατί από την άλλη έρχονται κάτι αγριεμένοι διαδηλωτες από όλα τα μέρη της Ευρώπης. Με τρακατρούκες, ντουντούκες και πανό ντυμένοι στα κόκκινα.
Από την άλλη μεριά αγκαθωτά σύρματα, θωρακισμένα, μπάρες και μαύρες στολές.
Κάπνα και καταχνιά!

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC), που διοργάνωσε το μεγαλύτερο τμήμα της σημερινής διαδήλωσης τονίζει ότι το πακέτο περί «οικονομικής διακυβέρνησης» και το «Σύμφωνο για το Ευρώ», που πρόκειται να υιοθετήσει σήμερα η Σύνοδος Κορυφής διακυβεύει την ιδέα της «κοινωνικής Ευρώπης». Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα της ETUC, Τζον Μονκς, «το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας (Σύμφωνο για το Ευρώ) θα υποχρεώσει τα κράτη μέλη να μπουν σε ένα φαύλο κύκλο μείωσης μισθών και επιδείνωσης των συνθηκών εργασίας».

Και της υγείας και της παιδείας και του πολιτισμού, συμπληρώνω, και ότι άλλο δεν αποφέρει άμεση μετρήσιμη χρηματική αξία αλλά απαιτεί άμεση χρηματική επιδότηση από το κράτος. Κολλάνε τα οικονομετρικά μοντέλα και δεν δουλεύουν. Χρόνια τώρα το φωνάζουν κάποιοι.  Κακοχωνεμένες θεωρίες των Σικαγο μπόυς θα τη διαλύσουν την  Ευρώπη.  Θα με ρωτήσετε , άκουσες και καμιά  σοβαρή εναλλακτική?  Οι σοσιαλιστές ανύπαρκτοι και η Αριστερά δεν στέκει ούτε σε πρώτο επίπεδο σοβαρής κριτικής.

Μπήκαμε στην εποχή της τριτοκοσμικής διάστασης της κοινωνικής πολιτικής . Πάνε αυτά που ξέρατε τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, άρρωστοι, γέροι , μαθητές , μητέρες και άνεργοι. Τώρα όποιος αντέξει. Ισχύει ο κανόνας της φυσικής επιλογής του Δαρβίνου.
Αναρωτιέμαι αν , πότε και το πως θα βγούμε όπως και τι γίνεται στο μεταξύ.
Θα συνεχίσω αργότερα γιατί συγχύστηκα και αν συναντήσω την κυρ-Ανγκέλα στο πάρκο θα της πω καμιά βαριά κουβέντα. Να μάθει η κάργια.

No comments: