06/07/2011

Ασε, τα σπάμε αργότερα , βιαστήκαμε

Σε απάντηση του προηγούμενου άρθρου, οι εντόπιοι με προκαλούν και λένε.

Το πρόβλημα με την παρούσα δημοτική αρχή της Άνδρου είναι ότι στα χαρτιά τα έχει όλα λυμένα αλλά όταν έρχεται η ώρα των πράξεων τίποτα δεν λειτουργεί όπως είχε προβλεφθεί.
Το ζήτημα των σκουπιδιών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα: ενώ το συγκεκριμένο ζήτημα ήταν κεντρικό θέμα στις τελευταίες εκλογές, με την εξαγγελία χωροθέτησης ΧΥΤΥ και προώθησης της ανακύκλωσης στο νησί, ούτε η κατάρρευση της χωματερης απεφεύχθει ούτε η επιβολή προστίμου από την ΕΕ για παρανομη διάθεση απορριμμάτων. Η ανακύκλωση όπως λειτουργεί είναι μάλλον ανέκδοτο και τελικά αποφασίστηκε η πιο ακριβή λύση, ενώ όπως θα διαβάσεις και στο άρθρο από το Πρώτο Θέμα, ενδέχεται να είναι και αυτή φιάσκο, για να ταιριάξει με τη συνολική διευθέτηση του προβλήματος. Τι άλλο να πεις;;;

Εγώ τι να πω? Τίποτα. Αλλά αν τα σκουπίδια είναι τον Αύγουστο ακόμα εκεί που τα άφησα τον Ιούνιο τότε ένα πράγμα μένει πια. Κατασκήνωση στην κεντρική πλατεία έξω από το Δημαρχείο και απόθεση όλων των σκουπιδιών μας στην πόρτα του.

Θα το λέω μέχρι να το εμπεδώσετε, που λένε και οι δάσκαλοι. Μια κοινωνία που δεν μπορεί να οργανωθεί να μαζέψει τα σκατά της δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Σκέψου να θέλει να αυτο-οργανωθεί κιόλας φίλε Κάρολε. Και δεν υπαρχουν θύτες και θύματα στην ασυνεννοησία. Μόνο συνένοχοι. Και αν δεν σ'αρέσει , να μου το πεις από κοντά σε εννέα όγδοα!

No comments: