13/07/2011

Σεξ και κατασκοπεία την ώρα του φαγητού

Επειδή η μπάλα της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν αφήνει κανέναν απέξω σας πληροφορώ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή , κάτω από την αφόρητη πίεση των Κρατών Μελών προτείνει μέτρα κατά του προσωπικού των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προφανώς για την οικονομική κρίση φταίνε οι υπέρμετροι μισθοί των υπαλλήλων και όχι η αναρχία της αγοράς . Δεν φταίει ούτε η σπατάλη στα γεωργικά, ούτε τα πηγαινέλα του Κοινοβουλίου μεταξύ Στρασβούργου και Βρυξελλών, ούτε η κερδοσκοπία και η σπέκουλα αλλά οι μισθοί των υπαλλήλων που είναι μεν υψηλοί για μια μερίδα τους αλλά υπάρχουν και κάποιοι που παίρνουν ενάμισι χιλιάρικο.

Τι προτείνει η ίδια η Επιτροπή για τους υπαλλήλους της? 40 ώρες δουλειά την βδομάδα (αυτό στην πράξη έχει ξεπεραστεί κατά πολύ), 5% μείωση προσωπικού, 5,5% μείωση αποδοχών, σύνταξη στα 67 και λιγότερη, λιγότερη ετήσια άδεια και περικοπές στα ευρωπαϊκά σχολεία. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Σίγουρα τα Κράτη Μέλη θα τους κατασπαράξουν στη συνέχεια.

Προφανώς τα συνδικάτα ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργίες αλλά το πράγμα δείχνει που πάει. Εν μέσω κρίσης στον νότο και περικοπών σχεδόν παντού είναι αναμενόμενο και πολιτικά ευπώλητο να μειώνεις τους μισθούς των ευρω-υπαλλήλων. Λαϊκισμός και δω αφού η ολική εξοικονόμηση θα είναι της τάξης του 0,2% του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπου το 40% πάει στις γεωργικές επιδοτήσεις, κύρια μεγαλοτσιφλικάδων όπως η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας)

Και ξανάρχισαν, όπως και στην προηγούμενη ρεφόρμα το 2004, οι κίτρινες φυλλάδες της Αγγλίας, της Γερμανίας αλλά και άλλων Κρατών την γκρίζα προπαγάνδα για τα προνόμια, τα σχολεία πολυτελείας που ετοιμάζουν ελίτ να μας κυβερνήσουν, πόσο σολομό τρώνε οι γραφειοκράτες, τι γραβάτες φοράνε, κλπ, κλπ.

Πρόσφατα βγήκε στο φως το τι κάνουν οι υπάλληλοι την ώρα του διαλλείματός τους. Έχει και σεξ και κατασκοπεία η υπόθεση. Δεν σας τα λέω όλα όμως για να πάτε να τα δείτε (αν και σκασίλα σας) στο zougla.gr (για τέτοιο σοβαρό τύπο μιλάμε) με ένα κλικ εδώ.

No comments: