03/10/2011

Η αναγνώριση της πραγματικότητας.

¨Ενας ομοιοπαθητικός γιατρός , συγκεκριμένα ο πατέρας της ολιστικής βιολογίας , Κλοντ Σαμπά, λέει ότι η θεραπεία ενός ασθενούς επιτυγχάνεται μόνο μέσα στην πραγματικότητα, όσο σκληρή και αν είναι, και όχι στο ψέμα ή την φαντασίωση. Ο ασθενής πρέπει να ξέρει από τι πάσχει και που τον οδηγεί για να μπορέσει να αντιδράσει.

Ο Σημίτης έχει σοβαρότατες ευθύνες γι'αυτό που βιώνει η χώρα σήμερα. Όπως έχουν και όλοι οι άλλοι πολιτικοί είτε κυβέρνησαν (μεγαλύτερη ευθύνη) είτε δεν κυβέρνησαν αλλά λαΐκιζαν και σιγοντάριζαν.

Είναι όμως καθηγητής, πρώην πρωθυπουργός που ξέρει πολύ καλά το ευρωπαϊκό και οικονομικό γίγνεσθαι με επαφές στα ενδότερα των ξένων κυβερνήσεων και των ευρωπαϊκών οργάνων.

Με το άρθρο του στην Καθημερινή δεν είπε τίποτα το καινούριο παρά έβαλε κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Γιατί όπως λέει, οι κρίσεις δεν αντιμετωπίζονται ούτε με αβάσιμες ελπίδες ούτε με φαντασιώσεις. Η γνώση της πραγματικότητας είναι προϋπόθεση της αντιμετώπισής τους.

Τι είπε δηλαδή? Ότι μπορούν να μας διώξουν από το ευρώ αν θέλουν. Και μηχανισμός υπάρχει και το κόστος θα είναι χαμηλότερο από το να μας κρατήσουν. Απλή κυνική ευρωπαϊκή λογική κόστους οφέλους.

Ότι η πτώχευση και η διαγραφή μέρους του χρέους είναι δεδομένη αλλά καλύτερα να γίνει μέσα στο ευρώ παρά στη δραχμή.

Παραμένοντας αλαζονικός ως προς τη λαϊκή βούληση ξεχνάει να αναφέρει στα "ατυχήματα" που μπορούν να ανατρέψουν τα σενάρια , την αντίδραση στα μέτρα λιτότητας.

Το τι λέχθηκε στα μίντια και στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και στα καφενεία δεν λέγεται. Προδότης, αρχιερέας της διαφθοράς, ψεύτης , ανίκανος, κοντός, ………Ας τα δεχθούμε ως υπόθεση εργασίας

Δεν άκουσα όμως ούτε έναν , μα έναν λέω, πειστικό αντίλογο. Τσιτάτα και αναθέματα , ή θολούρες, ή wishful thinking στη σφαίρα του θέλω και όχι του κάνω. Είναι μια διέξοδος για να είσαι πάντα ευτυχής. Ρίξε τα βάρη σε κάποιον άλλο. Μόνο που δεν ενηλικιώνεσαι ποτέ, αν δε σε πειράζει.

Να περιμένω κάποιον πολιτικό του αντίπαλο να βγει με αντεπιχειρήματα και να του πει δεν τα λες σωστά ή θα χάσω το χρόνο μου?

No comments: