30/10/2011

Γράμμα στον Πρόεδρο

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας.


Πραγματικά ντρέπομαι, λυπάμαι και φοβάμαι για τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Και γω στη θέση σας το ίδιο θα έκανα. Θα τα παράταγα και θα φευγα αν εκατό κρετίνοι με γιουχάϊζαν προδότη  και άλλοι χίλιοι κρετίνοι δεν μπορούσαν να με προστατεύσουν.

Είναι ντροπή για τη χώρα τέτοια καταπάτηση και ρεζίλεμα των θεσμών της Δημοκρατίας από φασιστικές συμεριφορές χωρίς κανένα στόχο αλλά στο τυχοδιωκτικό πνεύμα του «γκρεμίζω αυτό και βλέπουμε μετά » και του «μια χούντα θα μας σώσει» που ακούγεται όλο και πιο πολύ τώρα τελευταία.

Και για τις δυο κατηγορίες πνευμάτων η θέση σας και το πρόσωπό σας είναι στόχος και κόκκινο πανί.

Και ενώ από τη μια σκέφτομαι ότι οι κρετίνοι πέρασαν την κόκκινη γραμμή και μου ανάβουν τα δημοκρατικά και συσπειρωτικά μου ανακλαστικά, από την άλλη σκέφτομαι και λέω.

Τι έκανε και τι θέση πήρε ο Παπούλιας όχι για το Μνημόνιο και την Τρόικα που είναι η γραμμή της κυβέρνησης και που τέλος πάντων δεν υπάρχει καθαρός αντίλογος. Ουτέ γιατί ο Σαμαράς μπεμπεκίζει  και δεν συναινεί. Αυτά είναι θέμα των ψηφοφόρων του.

Για την συγκάλυψη των σκανδάλων και το μαύρο χρήμα όμως? Γιατί δεν έβαλε τις φωνές που ούτε ένας πολιτικός δεν πήγε ακόμα φυλακή και που ούτε ένας δεν είδε  την περιουσία του να κατάσχεται? Ρώτησε γιατί δεν έχουν πιάσει τους φοροφυγάδες με τα «μαύρα» στην Ελβετία? Δεν είναι και τα δυο ερωτήματα παλλαϊκού, διακομματικού, πανεθνικού και συνταγματικού βεληνεκούς που να στοιχειοθετούν το ενδιαφέρον και αν όχι την δράση αλλά τουλάχιστον την ρήση του Προέδρου? Εγώ στη θέση σας θα είχα συγκαλέσει άπειρα συμβούλια ηγετών και για τα δυο θέματα που αν δεν τελεσφορούσαν θα τα παράταγα και θα πήγαινα σπίτι μου όπως ακριβώς κάνατε και στην παρέλαση. Θα έδινα έτσι και το παράδειγμα σε όσους μέσα στη Βουλή μας λένε ότι διαφωνούν μεν αλλά την καρέκλα, καρέκλα.

Γιατί θα με έπιανε πολύ περισσότερο το εγωϊστικό μου να με θεωρούν ...κώτσο ή «δικό τους» τα χιλιάδες λαμόγια της πολιτικής και του δημόσιου χρήματος από το ότι να με φωνάζουν εκατό κρετίνοι προδότη.

Στα δεκαπέντε σας πολεμήσατε τον φασισμό των ναζί. Στα εβδομήντα πέντε σας να πολεμήσετε των φασισμό των λαμογιών και των κρετίνων που και οι δυο ρήμαξαν και πάνε να ρημάξουν κι άλλο τη χώρα και τις ζωές μας.

Σας ευχαριστώ

Η Άλλη Όψη

No comments: