16/10/2011

Να πέσουν οι μάσκες

Η αρχηγική κίνηση Διαμαντοπουλου, Λομβέρδου, Ραγκούση , η επίσκεψη Παπανδρέου στον Παπούλια, οι ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτών και το γενικό μπάχαλο που επικρατεί μου μυρίζουν εκλογές οσονούπω (θέμα βδομάδων).

Το πρωτοσέλιδο και αποκαλυπτικότατο για το παρασκήνιο άρθρο του Βήματος σήμερα για τις πόρνες ναι μεν μας ξαναλέει αυτό που ξέραμε για τις ελληνικές τσαπατσουλιές και μαγκοζεμπεκιές αλλά μέσα από τις γραμμές του θάβει το διδυμο Παπανδρεου-Βενιζέλος (και από κοντά Πάγκαλος,Παπακωνσταντίνου). Λίγο πιο κάτω , σε άλλο άρθρο μιλάει για το ποιοι είναι αυτοί που ψάχνουν νέες ηγεσίες. Το Βήμα μας προετοιμάζει για συγκυβέρνηση με ηγετική ομάδα το τριο που προανάφερα. Είναι η απάντηση στην Καθημερινή που θέλει Σημίτη. Να μου το θυμάστε.Μόνο, που είναι ο ξενοδόχος σε όλκα αυτά?

Εκλογές λοιπόν. Είναι η μόνη λύση να μιλήσουν όσοι τώρα λουφάζουν ή φοβούνται. Να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του μακριά από λαϊκισμούς , αθωοπαρθενισμούς , τυχοδιωκτισμούς και επαναστατικές γυμναστικές. Θα πέσουν μονομιάς οι μάσκες. Να δουμε και ποιοι και πόσοι πραγματικά τις θέλουν.

Να ακούσουμε τις προτάσεις τους με ηρεμία. Αφού θα έχει φύγει η επάρατος κυβέρνηση που ήταν ο μέγας και στρατηγικός τους στόχος ας μας πουν κάτι για την επόμενη μέρα. Στο ευρώ ή έξω από αυτό? Μέσα ή εξω από την Ευρώπη? Μνημόνιο και τρόικα ή ανεξαρτησία? Μισθός 1000, 700, 500 η 200 ευρώ? Πως θα φέρουν επενδύσεις? Πως θα μειωθεί η ανεργία. Περισότερο η λιγότερο αστυνομικό κρατος? Μέσα ή έξω οι μετανάστες?

Προτάσεις όχι γκρίνια, πολιτική γυμναστική και αφορισμούς για μακελειό. Προτάσεις αξιόπιστες που θα παραθέτουν όχι μόνο τις επιπτώσεις τους αλλά και τους τρόπους υλοποίησης τους. Όχι του τύπου «θα κάνω τσαμπουκάδες στους Μερκοζί» ή «θα πάω στο Κατάρ» ή «ο σοσιαλισμός θα τα λύσει όλα» ή «θα βρω πετρέλαιο στο Αιγαίο» ή «το δαιμόνιο του έλληνος» ή «το ‘πε ο πάτερ Παϊσιος» ή « Αλέξη , πιάσε κανα ούζο και βλέπουμε».

Την αλήθεια θέλουμε και μόνο. Στην εποχή που διαλύεται η χώρα το να είσαι γραφικός ή λουφαδόρος δεν θα μπορείς να το επικαλεστείς ως ελαφρυντικό στοιχείο στην ώρα της κρίσης της ιστορίας.

ΥΓ 1: Οι παγκόσμιες διαδηλώσεις του Σαββάτου είναι και αυτές σημάδι των τριγμών της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής δικτατορίας αλλά και της δύναμης του facebook.

ΥΓ2: Κόφτε να μου στέλνετε τις τριτοκοσμικές μαλακίες κάποιου Λιακόπουλου

No comments: