21/10/2011

Για μια ενιαία αριστερά ή αλλιώς φασκελοκουκούλωτα

Το αν οι κουκουλοφόροι είναι φασίστες, αντιεξουσιαστές, μπαχαλάκηδες, χούλιγκαν , κλπ ή όλα από αυτά μαζί δεν αφορά κανέναν. Το γιατί σε κάθε διαδήλωση κάνουνε σόου βίας πάλι δεν αφορά κανέναν εκτός ίσως από τον ψυχολόγο τους.
Αυτό που μας νοιάζει πολιτικά είναι το ποιος επωφελείται από το μπάχαλο και τη βία.
Πριν πάω εκεί μια παρατήρηση. Η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες ξέρουν πολύ καλά και ποιοι είναι κάτω από τις κουκούλες, τους τρόπους οργάνωσης και δράσης, τους τρόπους και τους τόπους στρατολόγησης αλλά και τους στρατολογητές στις περισσότερες περιπτώσεις. Στο γκουγκλ να ψάξεις θα τα βρεις αν έχεις κουκούτσι μυαλό και τεχνολογία. Όμως γιατί δεν τους πιάνει?

Οι θεωρητικές απαντήσεις είναι οι εξής. Ή είναι ανίκανη (πράγμα διόλου απίθανο) ή είναι και δικοί της άνθρωποι μέσα ή έχει οδηγίες να μην τους πιάσει ή παρεμβαίνουν οι εταιρείες προμηθειών χημικών ή κάποιος τα πιάνει από τις προμήθειες των χημικών που ρίχνονται κάθε φορά.

Τσάμπα τσακώνονται η Αλέκα και ο Αλέξης.

Ποιος ωφελείται από τη βία? Σίγουρα η εκάστοτε κυβέρνηση ( ο κόσμος πάντα συσπειρώνεται γύρω της όταν φοβάται), ο Καρατζαφέρης και οι ασφαλιστικές εταιρείες που τρίβουν τα χέρια τους αφού όλοι οι μαγαζάτορες στην επαναστατική περιοχή του Συντάγματος κάνουν ασφάλειες για βανδαλισμούς. Ίσως και ο αρχιμπάτσος με τις προμήθειες , που λέγαμε πιο πάνω.

Καλά πλλλάκα με κάνεις? Θα λεγε ένας Θεσσαλλλονικιός . Εμ, τι θες να κάνω? Εδώ η χώρα χάνεται και η συζήτηση είναι για την κουκούλα. Τριτοκοσμισμός σε ανάπτυξη.


ΥΓ. 1) Στην εικόνα πιο κάτω το εξώφυλλο του σημερινού Εκόνομιστ (για όσους βλέπουν ανάμεσα από τις γραμμές). Ο τίτλος "οργή ενάντια στη μηχανή"
2) Ο τρόπος που δολοφονήθηκε ο Καντάφι και σκυλεύτηκε το πτώμα του, όσο μισητός και αν ήταν δεν προοιωνίζουν τίποτα καλό για τη Λιβύη.

No comments: