28/12/2011

Μυαλό δεν έβαλαν. Πίσω στο γιαούρτι

Ο ακρογωνιαίος λίθος του αστικού συστήματος είναι η δικαιοσύνη.  Τυφλή και αδέκαστη  εφαρμόζει  τους νόμους (έτσι θα πρεπε) ανεξάρτητα από φυλή, θέση, χρώμα, χρήμα, τάξη. Για τους ρομαντικούς αυτά.

Για τους μπασμένους στα κόλπα, εδώ και χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη είναι τουλάχιστον  ανίκανη.  Δεν έχουν καν μηχανοργάνωση.  Δεν ξέρουν που είναι τα ντοσιέ τους.  Μέχρι πολιτικό υποχείριο και διεφθαρμένη. Παραδικαστικά κυκλώματα , ελευθερος  ο  Ψωμιάδης , κανένας  σκανδαλιάρης πολιτικός στη φυλακή. Έξω οι φοροφυγάδες.

Δυο εισαγγελείς παραιτούνται για λόγους που μπορεί να είναι και ακριβείς μπορεί και όχι ( μάλλον το πρώτο) . Σε καθε περίπτωση και αν θέλαμε  να αρχίσουν να αλλάζουν  τα πράγματα στη χώρα ο Υπουργός δικαιοσύνης πάει  σπίτι του  απλά και  μόνο γιατί δεν εξήγησε καλά τι πάει να κάνει.
Αχλάδια καλαβρέζικα.  Ποιός έχασε την ευαισθησία του να την βρουν (αυτοί) οι πολιτικοί? Το πολιτικό σύστημα δεν έχει καταλάβει    τ ί π ο τ α ! Δυστυχώς! Λουφάζει προς το παρόν  και ασχολείται  με τα εσωκομματικά του και για το πότε θα γίνουν εκλογές.  Ποιος θα κρατήσει τη εξουσία σε μια  ανύπαρκτη κοινωνία , σε μια διαλυμένη χώρα.

Μέχρι να σταματήσει να φοβάται το λιντσάρισμα και το γιαούρτι και να ξαναρχίσει τα ίδια.  Δεν έχουμε αμφιβολία. Σε μια κοινωνία όπου ο Εφραίμ,  πατέρας και «νονός» συνάμα, γίνεται ο ήρωας λαϊκής υποδοχής.

ΑΪ σιχτίρ μέρες πούνε!

Στο βιντεο που ακολουθεί, τα γεγονότα του 2011 σε ένα λεπτό από το Reuters. Τσουνάμι, Φουκουσίμα, Αίγυπτος, Λιβύη, Αθήνα, Συρία, ευρωκρίση, Καντάφι, πρόσφυγες, αγανάκτιση και Γουόλ Στρητ. 

No comments: