10/03/2012

Ωρολογιακές απορίες στα θεμέλια του καφενέ μου

Αν και κάπως καθυστερημένα ερωτώ τους πολιτικούς επικριτές του Γιώργου Νταλάρα.

Ας δεχτούμε ότι ο Νταλάρας έμπλεξε με την γκλαμουριά και πήρε τον κακό δρόμο του εμπορίου , ο μοναδικός νυν ή πρώην αριστερός καλλιτέχνης που έκανε τέτοιο πράμα στην Ελλάδα και παγκοσμίως, ως γνωστόν.

Η απορία μου είναι αν όποιος τραγουδάει τραγούδια που αυτός (έστω πρωτο) τραγούδησε θεωρείται καθεστωτικός και φιλομνημονιακός εκτός βέβαια από μικροαστός?

Γενικά, τα αυταρχικά καθεστώτα δεν διώκουν μόνο τους καλλιτέχνες αλλά και το έργο τους. Διότι πως μπορεί ένας πουλημένος καλλιτέχνης να παράγει φιλολαϊκό έργο? Η χούντα δεν κυνήγησε μόνον τον Θεοδωράκη αλλά απαγόρευσε και τα τραγούδια του ακόμα και αυτά του Σεφέρη για κρυφά ακρογιάλια, γλυφά νερά και στρώματα για δυο.

Γιατί , λοιπόν, να μην απαγαρευτούν και τα τραγούδια του Νταλάρα ? Όχι μόνο στα ραδιόφωνα και στα δισκάδικα αλλά και στο Youtube. Αυτά για χελιδόνια, καφενέδες, τσιμινιέρες και λοιπά ακατανόητα

Θα παρακαλούσα για μια απάντηση όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί έχω και μουσικό πρόγραμμα απόψε και δεν θέλω πολιτικές παρανοήσεις στο μαγαζί μου.

Μήτσος

No comments: