22/03/2012

Αγαπητέ Ευάγγελε

Αγαπητέ Ευάγγελε
Κατ' αρχήν θα ήθελα να σε συγχαρώ επί τη αναλήψει των νέων ηγετικών καθηκόντων σου και εν συνεχεία επί τη ονομαστική σου εορτή (ξέρει κανείς πως μπαίνουν οι υπογεγραμμένες στο Word7?) την 25 Μαρτίου ημέρα αμφοτέρως  θρησκευτική και εθνικής παλιγγενεσίας.

Θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω με  κάποιες μικρές συμβουλές και εισηγήσεις για το καλόν σου και το καλόν του τόπου. Δεν θα υπεισέλθω εις λεπτομερείς αναλύσεις και  θα παρέλθω του πειρασμού να ακολουθήσω την επιθετικήν ατραπόν του Βαξεβάνη. Απλά λόγια πλην, όμως,  μεστά νοήματος όπως και η πολιτική σου εκφορά.

Πρώτον και καλύτερον να προσέχεις στην παρέλαση μεθαύριον. Ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα και μπορεί να έχει χαμηλάς δια την εποχήν θερμοκρασίας  χωρίς να αποκλείεται και η πιθανότης ελαφρού υετού (το speller του Word7  δεν έχει καθαρεύουσα και μου τα βγάζει όλα με κόκκινη κυματιστή υπογράμμιση, γαμώτο). Αν πάλι κάνει ζέστη να προσέχεις τα ρεύματα ειδικά τα νέα και ριζοσπαστικά. Καλού κακού πάρε και κάνα αδιάβροχο και αντιανεμικό μαζί σου.

Βλέποντας τα  κυματιστά κοκκινάκια του speller μου έρχεται στο μυαλό η κυματιστή γαλανόλευκος και η ανάγκη να εκφωνήσεις διάγγελμα. Νομίζω ότι πρέπει να δράξεις την ευκαιρία για να υπενθυμίσεις στους συμπατριώτες μας τον ρόλο που έχουν παίξει και παίζουν οι Γερμανοί όχι στις κακές στιγμές ( αυτές είναι για την 28η Οκτωβρίου) αλλά στις καλές στιγμές του έθνους. Υπενθύμισε, λοιπόν, σε όλους αυτούς τους ανιστόρητους που θα ξεφωνίζουν από κάτω  ότι ο αυτός που σήκωσε το λάβαρο της  επανάστασης του 21 ήταν ο Παλαιών Πατρών  Γερμανός που είναι από το σόι της Ανγκέλας.

Κατά δεύτερο λόγο θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι βιάστηκες να παραιτηθείς από Υπουργός εκτός αν τα έχεις φτύσει από το τρέξιμο. Οι εκλογές δεν έχουν καν προκηρυχτεί και ενώ ήταν να γίνουν τον Φλεβάρη έχουν πάει ήδη Μάη και βλέπουμε. Προσωπικώς εκτιμώ ότι ίσως πάνε Σεπτέμβριο.

Τουλάχιστον δεν περίμενες την παρέλαση μήπως γίνουν τίποτα έκτροπα που δεν θα μπορέσει να αποτρέψει ο κατά γενικό τεκμήριο άριστος επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ όπως στο ΟΑΚΑ για παράδειγμα. Και αν τα έκτροπα θυμώσουν τον Παπαδήμο και δεν προκηρύξει εκλογές? Τι θα κάνεις τότε? Θα είσαι ένας απλός Πρόεδρος σαν τον Παπανδρέου? Ε, όχι! Αυτό δεν είναι νέο ξεκίνημα τότε.

Άσε που ως καχύποπτος βαλκάνιος βάζω και άλλα περάματα στο νου μου. Διότι λέω ότι είναι άλλο πράγμα να προκηρυχτούν οι εκλογές , άλλο να γίνουν και άλλο να βγει νέα κυβέρνηση. Για σκέψου να μην βγάλει κανείς αυτοδυναμία ούτε συνεταιρικά και να αρχίσουν οι διερευνητικές και οι ειδικές αποστολές και οι συναντήσεις εθνικής συνεννόησης και τόσα άλλα που θα σου πω αν το χρειαστείς από την εμπειρία μου στο Βέλγιο που έκαναν δυο χρόνια να φτιάξουν κυβέρνηση. Ποιος θα είναι κυβέρνηση όλον αυτόν τον καιρό? Μα φυσικά ο Λουκάς με υπουργό τον Σαχινίδη και συ απλά θα παίρνεις διερευνητικές εντολές από τον Πρόεδρο όταν του τις γυρίζει πίσω ο Σαμαράς άπραχτες και θα τρέχεις να βρεις τον Φώτη για προγραμματικές συγκλίσεις. Καλά Χριστούγεννα!

Σκέφτομαι και κάτι άλλο και με πιάνουν τα γέλια (και τα κλάματα). Σκέψου να μην αφήσουν οι εχθροί του αστικού πολιτεύματος, δεξιοί και αριστεροί,  να μην γίνουν οι εκλογές. Όχι, μην πάει ο νους στο παραδοσιακό κακό για χούντες και τα τοιαύτα.  Απλά να ορμήξει κανένας θερμοκέφαλος και αρπάξει καμιά κάλπη και τρέχει και τον κυνηγάνε τα ΜΑΤ,  ο δικαστικός εκπρόσωπος και κομματικοί εκπρόσωποι  στα Εξάρχεια να τον πιάσουν για να φέρουν πίσω την κάλπη. Τότε πρέπει ο Άρειος Πάγος να αποφασίσει αν θα επικυρώσει το εκλογικό αποτέλεσμα ή θα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές και να ξαναστηθεί η κάλπη  προκειμένου να γίνει κυβέρνηση. Καλά Χριστούγεννα και πάλι.

Μιλώντας για Χριστούγεννα, να προσέχουμε  τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα γατί θα χαλάσει η θεϊκή (και ο Βούδας περίπου θεός είναι) γραμμή μας.

Μετά απεριορίστου εκτιμήσεως
Μπάμπης

No comments: