02/03/2012

Προσοχή στους αυτοπεπεισμένους

Το κακό με την κοινωνία μας είναι ότι οι μετριότητες έχουν αυτοπεποίθηση ενώ οι ευφυείς διατηρούν πάντα αμφιβολίες . Κάποιος το είπε αλλά μην με ρωτάτε ποιος. Δεν θυμάμαι.

Η κατάσταση για ένα κομμάτι του κόσμου είναι α π ε λ π ι σ τ ι κ ή , κύρια στα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν και δεν συντρέχουν επαναστατικές συνθήκες (κάτι ξέρει το ΚΚΕ) η κατάσταση μπορεί να οδηγηθεί σε εκρηκτικές καταστάσεις (ας όψονται οι φωστήρες της πολιτικής και της τρόικας) με επίθεση όλων εναντίων όλων και ομάδων οικονομικών συμφερόντων και ιδεολογιών εναντίων άλλων ομάδων ή συμμοριών που θα τρέξουν να καταλάβουν με τη βία το κενό εξουσίας που δημιουργείτε με την κατάρευση του κράτους. Μακάρι (δυο φορές μακάρι) να βγουν ψεύτες όσοι προβλέπουν μια τέτοια εξέλιξη.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που έχουν φτάσει στην απελπισία που δεν είναι ότι καλύτερο για σύμβουλος. Υπάρχουν και λίγοι "κάποιοι" με αυτοπεποίθηση που θα ήθελαν να δουν μια τέτοια εξέλιξη για λόγους συμφεροντολογικούς, οικονομικούς, ιδεολογικούς, ακόμα και αρρωστημένους ψυχολογικούς στη τρύπια λογική που λέει "αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων" ή ότι στο μπάχαλο και στο μπουρλότο υπερισχύει το δίκαιο του ισχυρότερου ή ότι πέφτει το σύστημα. Και ο καθένας από αυτούς τους "κάποιους" είναι πεπεισμένος ότι έχει δίκιο και ότι θα ότι θα είναι ο ισχυρότερος.

Σίγουρα, ναι! Με αυτοπεποίθηση και γω σας το λέω ότι αμφιβάλλω

No comments: