25/09/2009

Σας τρομάζει η πιθανή πανδημία γρίπης?

Η φίλη Έλλη μου έστειλε το πιο κάτω μήνυμα. Δεν ξέρω από που το ξετρύπωσε και πως το θυμήθηκε αλλά μου έδωσε γροθιά στο στομάχι. Στη κυριολεξία. Διαβάστε το και δείτε το φιλμ.

"Το Φεβρουάριο του 2006, στο 56ο Φεστιβάλ ταινιών του Βερολίνου, οι δημιουργοί ταινιών κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους με θέμα: "Φαγητό, Γεύση και Πείνα" (Food, Taste and
Hunger). Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 3600 δημιουργοί από όλο τον κόσμο. Από αυτούς, μόνο 32 επιλέχθηκαν να προβληθούν στο φεστιβάλ. Αυτό το βίντεο που πρώτευσε ως το πιο δημοφιλές. Λέγεται "Chicken a la Carte", o δημιουργός του είναι ο Ferdinand Dimandura και είναι (δυστυχώς) αληθινή ιστορία."

Δείτε το μέχρι το τέλος κανοντας κλικ στον τιτλο πιο πάνω. Έξι λεπτά κρατάει!Στο full screen mode είναι πιο...χορταστικό. Συγκινητικό, σοκαριστικό, λίγο απ'ολα... για μας τους "ανεπτυγμένους" που φοβόμαστε την πανδημία και την οικονομική κρίση.

Αυτός ο κόσμος είναι παράλογος και δε βλέπω να αλλάζει. Εικοσιπέντε χιλιάδες (25000) άνθρωποι πεθαίνουν απο πείνα στο κόσμο κάθε μέρα.

2 comments:

Σίσσυ said...

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ; ΚΙ ΟΜΩΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΟΡΟΙΔΕΟΥΝ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ "ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΑ". ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ "ΗΘΙΚΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ DEBATES, ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΔΩ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ... ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ!

Chris said...

Οι λάθος ενοχές μας που λένε. Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στα καλύτερα σχολεία, δεν έχουν τα καλύτερα κινητά, δεν φροντίσαμε τη μάνα μας, απατήσαμε τον συντροφό μας.
Ποιός έχει τις σωστές ενοχές για αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν λίγο πιο πέρα από τη μύτη μας?