10/11/2009

Γριποτρομοκρατία


Με απασχόλησε πολύ πριν πάρω την απόφαση. Δε θα κάνω το εμβόλιο της νέας γρίπης.

Όχι γιατί δεν ξέρουμε τις μακροχρόνιες πιθανές επιπτώσεις του.

Όχι γιατί μας έχουν πολιορκήσει με τρομοπληροφόρηση για το πόσοι πέθαναν από τη νέα γρίπη (και όσο δε το κάνουμε τόσο η τρομοκρατία αγριεύει) αλλά τίποτα για τα πολλάπλάσια θύματα από την ....παλιά γρίπη.

Όχι γιατί αν ο ιός μεταλλαχθεί οι εμβολιασμένοι θα είναι πιο ευάλωτοι.

Οχι γιατί υπάρχουν παιχνίδια με συμφέροντα πολιτκο-οικονομικο-φαρμακευτικά που νομίζω ότι μας δουλεύουν βάζοντας στην φαρμακαγορά όχι μόνο τους άρρωστους αλλά και την μεγάλη πλειοψηφία που είναι υγιείς.

Όχι για τους 9 λόγους που αναφέρονται σε αυτό εδώ το άρθρο που θα το δείτε αν κάνετε κλικ

Αλλά γιατί ο γιατρός μου στη χώρα που ζω μου είπε ότι δεν αναλαμβάνει να μου το κάνει και ας ......ψάξω αλλού. Ο κλάδος τους δεν έλαβε τις επιστημονικές εξηγήσεις που ζήτησε παρά τις επίμονες αιτήσεις του.

Γιατί τα εργαστήρια αρνούνται να κάνουν αναλύσεις γαι να δουν αν έχεις τον ιό παρά μόνο για όσους είναι σε κατάσταση κλινικής κατάρρευσης.

Αναρωτιέμαι βέβαια ότι με το να λέω ότι δε θα εμβολιαστώ μήπως θεωρηθώ ως αντιδραστικό στοιχείο ή ως κρυπτο-αναρχικός που υπονομεύει το σύστημα. Δε το νομίζω όμως. Δεν γίνονται αυτά σήμερα.

Το μόνο που με απασχολεί είναι τι θα κάνουν τα εκατομμύρια εμβόλια που παρέλαβαν και πλήρωσαν τα κράτη. Τι θα τα κάνουν αν δεν εμβολιαστούμε? Μια αξιοπρεπής απάντηση θα ήταν να προτείνω να τα επιστρέψουν στις φαρμακευτικές και να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Μια άλλη λύση θα ήταν να γίνει το εμβόλιο υποχρεωτικό. Καμιά άλλη πρόταση?

4 comments:

Tweety said...

Λυσσάξανε πια με αυτό το εμβόλιο. Ας προσέχανε όσοι έσπευσαν (οι κυβερνήσεις)να το παραγγείλουν. Στο όνομα δήθεν της δημόσιας υγείας επιχορηγούν τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Ας το βάλουν τώρα εκεί που ξέρουν!

Σίσσυ said...

Ρώτησα ένα φίλο μου παθολογο-λοιμοξιολόγο και μου είπε ότι τα συνηθισμένα εμβόλια γρίππης που κάνουν κυρίως οι ηλικιωμένοι κάθε χρόνο έχουν ερευνηθεί για παρενέργειες πολύ λιγότερο από ότι το τρέχον για τη γρίππη των χοίρων. Αυτό για ενημέρωση, γιατί ούτε εγώ θα το κάνω!!

Chris said...

Ουτε τα συνηθισμένα θα κάνω ούτε τα έχω κάνει.
Αν είναι γραφτό μου να πεθάνω από γρίπη τότε τι να πω.

Chris said...

Tweety θα σου βάλω πιπέρι. Πως και πήγε το βρώμικο μυαλό σου εκειΜ