28/11/2009

It's a wild world!

It's a wild world, George! A wild world!

Οικονομία υπό κατάρρευση, κράτος ανύπαρκτο και διεθνείς κερδοσκοπίες όπως τις λένε κάποιοι ή πολιτικός κυνισμός όπως τον λέει η πραγματικότητα. Γερμανοί, Κομισιόν και ΔΝΤ ετοιμάζουν κορσέ και όποιος αντέξει.

Το μπλόγκ είχε σοβαρές ενδείξεις του τι θα συνέβαινε πολύ πριν τις εκλογές. Το άρθρο "Εκλογές και καυτές πατάτες" έγραφε:

"Αν λάβουμε υπόψη μας την κατάσταση οικονομικής κατάρρευσης που θα κληθεί να αναλάβει (το ΠΑΣΟΚ) καταλαβαίνουμε ότι (αφού βρει τα λεφτά να πληρώσει τους μισθούς πρώτα!) μόνο με υπέρβαση , κυβερνητικές καινοτομίες και άμεσα ριζοσπαστικά δείγματα γραφής θα μπορέσει να ξεφύγει από μια ραγδαία φθορά σε μια μηδενικής ανοχής και αντοχής κοινωνία."

Και επανερχόταν για πολλοστή φορά στο μοτίβο και στη μονομανία του ότι "η κοινωνία και η οικονομία χρειάζονται μια νέα ψυχολογική ώθηση με άμεσα δείγματα γραφής μιας νέας αντίληψης και μιας νέας διαφανούς και συμμετοχικής πολιτικής μπας και αφυπνιστεί και μπει ενεργά στο γίγνεσθαι το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που ακόμα θέλει την πρόοδο και την αλλαγή."

Πορεία λοιπόν στην κοινωνία και δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών για να αντέξουμε στο κύμα. Επίγνωση της κατάστασης και συμμετοχή στο γίγνεσθαι είναι το ζητούμενο. Ανοίγματα στη βάση άλλων πολιτικών χώρων όπως οι οικολόγοι και η αριστερά που ακόμα αντιστέκονται. Ανοίγματα όμως και ως προς στο ΠΑΣΟΚ ως μοχλό κοινωνικής αφύπνισης με αναβάθμιση του κομματικού του μηχανισμού που αφέθηκε να βουλιάξει αφού θεωρήθηκε βαρίδι στα πόδια του απολιτικού νεωτερισμού.

Που θα στηριχτείτε λοιπόν? Πανάξιοι οι Υπουργοί σας και οι Γενικοί Γραμματείς σας (όσοι παραμείνουν δηλαδή όταν δουν την πραγματικότητα). Και μετά? Ποιος θα υλοποιήσει τις αποφάσεις τους?

Για να ενεργοποιηθεί όμως η κοινωνία θέλει εγγυήσεις. Ότι οι θυσίες για να βγούμε από την οικονομική κρίση θα πιάσουν τόπο. Ότι τα οφέλη θα είναι για όλους και όχι για λίγους. Ότι δε θα γίνουμε και πάλι σκαλοπάτι για να πατήσουν πολιτικές μικροφιλοδοξίες ούτε ότι τα κέρδη θα φαγωθούν και πάλι από το γνωστό μη παραγωγικό σύμπλεγμα αδιαφανών συμφερόντων.

Καλά τα δείγματα γραφής σας μέχρι τώρα αλλά όχι πλήρη. Που βρίσκονται οι ένοχοι για το Βατοπέδι, τη Ζήμενς, τους κουμπάρους καί όλα τα άλλα που μας διέσυραν διεθνώς και τώρα τα πληρώνουμε? Μήπως οι εκλογές διέγραψαν όχι μόνο τα πολιτικά αλλά και τα ποινικά και ηθικά τους κρίματα? Αν δεν πάνε κάποιοι φυλακή η αξιοπιστία των εκκλήσεων σας θα βρίσκεται υπό αναίρεση.

Η κατανόησή μας και η συμμετοχή μας θα παρασχεθούν στο βαθμό των εγγυήσεων σας και της διαφάνειάς σας στην πράξη.

Συμμετοχή και Διαφάνεια ζητάγαμε ήδη από τον περασμένο Μάρτη !!!

No comments: