08/01/2010

Έρευνα για την «πανδημιολαγνεία»

Από τη σημερινή "Ελευθεροτυπία"
Μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητούν τη δημιουργία μίας επιτροπής διερεύνησης που θα εξετάσει «την απειλή για την υγεία των ψευδών πανδημιών», ένα θέμα που θα συζητήσουν στο τέλος Ιανουαρίου στο Στρασβούργο, δήλωσε σήμερα ο Βόλφγκανγκ Βόνταργκ.
Ο Βόνταργκ είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και επιδημιολόγος που έχει επικριθεί σφοδρά για την στάση του όσον αφορά τον ιό Η1Ν1, που σύμφωνα με εκείνον, χαρακτηρίστηκε λανθασμένα πανδημία "υπό την πίεση των εργαστηρίων". Ο Γερμανός σοσιαλιστής θέλει το Συμβούλιο της Ευρώπης να ζητήσει από τα μέλη του να διενεργηθούν "έρευνες για τις επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο".

Πρόκειται επίσης να ερευνηθεί πώς και σύμφωνα με ποια επιστημονικά στοιχεία ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έκρινε ότι πρόκειται για μία πανδημία "προκειμένου να αποφευχθούν άλλοι λανθασμένοι συναγερμοί". Σε κείμενο που υπογράφεται από βουλευτές δέκα χωρών ο Βόνταργκ αναφέρει ότι τα εργαστήρια "υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων που προοριζόταν για την υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού".

"Εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα", προσθέτει το κείμενο.

1 comment:

Tweety said...

Οι φαρμακευτικές εταιρείες τη δουλεια τους κάνουν, οι κυβερνήσεις όμως γιατί έσπευσαν ως .... να παραγγείλουν εκατομμύρια εμβόλια και τώρα δεν ξέρουν τι να τα κάνουν; Πώς εννοούν και πόσο κόπτονται για τη δημόσια υγεία; Τελικά ποιός κυβερνά και ποιος ορίζει τις τύχες μας; Ελπίζω η άρνησή μας να κάνουμε το εμβόλιο κάτι να σημάνει!