26/01/2010

Δωμάτιο με θέα


Ωραία η θέα αλλά ο καιρός ψυχρός. Το βράδυ κάτω από 10 βαθμούς, έρημος γαρ τριγύρω, και η αύρα που κατεβάζει ο ποταμός σε περονιάζει.

Κρύο και το θέαμα των νεανιζόντων 70ρηδων αμερικανών τουριστών με τα βαμμένα κοράκι μαύρα μαλλιά και τα παπούτσια του μπάσκετ όπως πάντα ακαλαίσθητοι και με τις συνήθως κατά πολύ νεώτερες αλλά ευτραφείς (δεύτερες) γυναίκες τους. Να ξεζουμίζεσαι μια ζωή στα κρύα του βορρά για έρθεις να φας τη σύνταξη σε κρουαζιέρα στο Νείλο με τα λοιπά μουσεία και τη χοντρή γυναίκα σου. Θλίψη!

Θλίψη όμως και με αυτά που συμβαίνουν στη πατρίδα και με τα διεθνή δημοσιεύματα διασυρμού της. Θλίψη και οι ζητωκραυγές και τα κρυφοπερήφανα χαμόγελα που καταφέραμε τους τοκογλύφους να μας δανείσουν.....δάνειο για να πληρωθούν μισθοί, συνατάξεις και παλιά δάνεια.

Ποιος έφερε τη χώρα σε αυτή τη ξεφτίλα? Τους ξέρουμε, έχουν πολλά ονόματα αλλά τρεις ταυτότητες. Λαμογιά των λίγων, ανικανότητα των πολιτικών, ωχαδερφισμός των πολλών.
Μιλάνε για 300 δις περήφανο χρέος αλλά μπορεί να είναι και ένα τρις ακόμα πιο περήφανο (κλικ εδώ).

Και αυτόι που φταίνε λένε τώρα ότι δε φταίνε αλλά μας κηνυγάνε οι κερδοσκόποι. Και μη τα ψάχνουμε και πολύ γιατί κουβαλάμε νερό στον μύλο τους. Ούτε να ψάχνετε τι φταίει και ποιος τα έφαγε στο όνομα τηε εθνικής ενότητας μας έλεγε χτες στο γυαλί ο άθλιος Παυλόπουλος.

Και γιατί οι κερδοσκόποι έβαλαν στο μάτι την Ελλάδα και όχι , ας πούμε τη Δανία που είναι και πιο μικρή χώρα? Όχι βέβαια διότι οι Δανοί είναι πιο μάγκες από μας και δεν τα σηκώνουν αυτά αφού έχουν γερή οικονομία, αλλά γιατί εμείς είμαστε ανυπάκουοι και θέλουν να μας αφανίσουν. Και έτσι οι κερδοσκόποι συνεργάστηκαν με τις αντίπαλες κυβερνήσεις (λες και δεν έφταναν οι δικές μας) και πέσαμε θύματα της διεθνούς κερδοσκοπίας και συνωμοσίας.

Και μας εξανάγκασαν σε Βατοπέδια, Ζήμενς, κουμπάρους, χρηματηστήρια, άχρηστο δημόσιο, προβληματικούς οργανισμούς, εργολάβους, μαυραγορίτες, φακελάκιες, λαδωματίες και βάλτε και ότι άλλο θέλετε παρά τη θέλησή μας.

Μετά τους Τούρκους , τους κομμουνιστές, τους Εβραίους, τους Αλβανούς, τους μετανάστες, τους Αμερικάνους, κλπ τώρα μας κηνυγάνε και οι κερδοσκόποι. Που δε κάνουν τίποτα άλλο από τι δουλειά τους. Στα πτώματα πάνε τα κοράκια.

Σε κρίση εθνικής ταυτότητας και εθνικής ιδεολογίας βρισκόμαστε που γίνεται πια απειλή για την εθνική μας υπόσταση και κυριαρχία. Όχι μόνο γιατί θα μας επιβάλλουν τους οικονομικούς τους όρους αλλά και τους πολιτικούς από πάνω αφού τι θα πρωτοκυνηγάς να σώσεις τα δάνεια , τη Μακεδονία ή την Κύπρο? Κατι θα δώσεις δε γίνεται και ξέρουμε τι.
Κρύο και στην Αθήνα, κρύο και στη γκρίζα μου πόλη. Με κούρασε αυτός ο χειμώνα, πια. Να τελείωνει μπας και έρθει η Άνοιξη

2 comments:

Σίσσυ said...

Πολύ απαισιόδοξος είσαι βρε Νίκο! Μην ξεχνάς άλλωστε ότι "...Η Ελλάδα για μια στιγμή ξαποστένει και ξανά προς τη δόξα τραβά..."! Εδώ επιβιώσαμε, οπως λες κι εσύ, από Τούρκους, Αμερικάνους, Χούντα και όλα τα συναφή, τώρα θα κωλώσουμε; (sorry για την έκφραση). Εννοείται πως όλα τα παραπάνω είναι ειρωνικά, γιατί σοβαρά τώρα όταν ένας λαός αλληλοφαγώνεται γιατί να μην πέσουν να μας φάνε και οι άλλοι; Τόσα χρόνια το ίδιο δεν γίνεται; Αλήθεια, πώς τελικά επιβιώνουμε; Ας μου απαντήσει κάποιος, αν υπάρχει απάντηση!

Chris said...

Δεν είναι το θέμα αν επιβιώσουμε αλλά το πώς. Με τι κοινωνικό και εθνικό κόστος σε βάθος χρόνου και τι θα πληρώνουν παιδιά και εγγόνια. Γιατί δυστυχώς μέχρι να ορθοποδήσουμε θα συνεχίζουμε να δανειζόμαστε για αρκετά χρόνια ακόμα.
Και δε βλέπω να μπαίνει κανέναε κλέφτης ή ανίκανος φυλακή ούτε να του παίρνουν όσα έκλεψε.