30/01/2010

Τι θα γίνει το μπλογκ μου όταν πεθάνω?

Κατά καιρούς με απασχολεί το ερώτημα του τι θα γίνει το μπλογκ όταν μια μέρα (φτουφτουφτου) πεθάνω. Θα βρίσκεται εκεί αιώνια? Και θα το βλέπουν παιδιά και εγγόνια και, και, και?

Αυτό σου δίνει και μια αίσθηση αιωνιότητας ξέρετε. Φαντάζομαι είναι η ίδια αίσθηση που έχει ένας συγγραφέας ή ένας συνθέτης όταν δημιουργεί ένα έργο. Κάπου εκεί στους σέρβερ και στα σύννεφα θα συνεχίζω να υπάρχω.

Πέρα όμως από τα μεταφυσικά μου ερωτήματα και ματαιοδοξίες υπάρχει και το πραγματικό ερώτημα του πως κληρονομείται ένα μπλογκ αν ο κάτοχός του δε προλάβει να δώσει τους κωδικούς πρόσβασης στους κληρονόμους του? Και αν οι κοινοτυπίες που γράφω σήμερα αποδειχτούν κάποια μέρα περισπούδαστες ή γίνω διάσημος ποιος θα έχει τα πνευματικά δικαιώματα? Ποιος θα πάρει τον τίτλο του μπογκ "Η Άλλη Όψη"?

Λοιπόν φίλοι, μπλόγκερς και μή, υπάρχει λύση!

Στις ΗΠΑ ειδικές εταιρείες υπόσχονται την ασφάλεια των ψηφιακών μυστικών του χρήστη μετά τον θάνατό του και κάνουν χρυσές δουλειές. Με ένα μικρό αντίτιμο, συνήθως περί τα 25 ευρώ τον χρόνο, παντός είδους κωδικοί, μυστικά passwords και τραπεζικοί λογαριασμοί online προστατεύονται από υπηρεσίες που εγγυώνται ότι ο μακαρίτης θα πάρει τα προσωπικά του δεδομένα στον τάφο ή θα τα μοιραστούν κληρονόμοι της εμπιστοσύνης του.

Όλο το άρθρο από το Βήμα εδώ κλικ

2 comments:

Babis said...

Χέστηκες ρε φιλε τι θα γινει το μπλογκ σου, ζήσε το σήμερα και απόλαυσε τη ζωή. Μην πέφτεις στην παγίδα της υστεροφημίας.

Chris said...

Ρε Μπαμπη , το ζουμε το σήμερα αλλά δε σταματάνε και οι άτιμες οι ανησυχίες του μυαλού να παίζουν τα παιχνίδια τους. Και ξες κατι. Το κνουν το σήμερα πιο ενδιαφέρον