19/04/2010

Το έβδομο κατσικάκι

Απόψε μου λύθηκε η απορία μιας ζωής. Πως ήταν δυνατόν να κρυφτεί ένα κατσικάκι σε ένα ρολόϊ και να μην το βρει για να το φάει ο λύκος.
Ε, λοιπόν είναι! Κρύφτηκε στο ρολόϊ του 18ου αιώνα που έβαλε στο κυπριακό μαγαζί του ο φίλος μου ο Κούλης. Έχει ύψος 2,40 και πλάτος 0,40 που σίγουρα χωράει ένα κατσικάκι. Ώστε η μαμά μου είχε δίκιο! Μήπως τελικά υπάρχει και Άγιος Βασίλης?

Βέβαια, υπάρχουν και άλλα αναπάντητα ερωτήματα στο παραμύθι. Πως έσκισε την κοιλιά του λύκου η μαμα κατσίκα και έβγαλε ανέπαφα τα κατσικάκια? Αμάσητα τα είχε φάει? Και δεν ξύπνησε με μια τέτοια επέμβαση χωρίς νάρκωση?

Ε, όχι ρε Σισσυ δεν έχω πιει. Τουλάχιστον όχι αυτό που φαντάζεσαι. Απλά λύνω τις αστικές μου ανησυχίες.

Εδώ καράβια χάνονται να μου πεις και το ...αρνί χτενίζεται.

Τι να κάνω όμως? Εγώ φταίω που ανοίξαμε την πόρτα του τρελάδικου? Και όταν την ανοίγεις, ξέρεις , το παραμύθι, ο σουρρεαλισμός και το "φευγιό" είναι μια κάποια λύσις, βεβαίως, βεβαίως.


4 comments:

Σίσσυ said...

Μην ανησυχείς Νίκο μου. Δεν θα σε ρωτήσω τι πίνεις γιατί μαλλον όλοι από το ίδιο πίνουμε! Εγώ πάντως λέω να κλείσω μια θέση σε μια ειδική κλινική -κοινώς τρελλάδικο- που βρίσκεται δυο βήματα από το σπίτι μου! Με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και δίπλα μας -πολύ δίπλα μας- με το ζόρι κρατιέμαι. Κι αν ο λύκος όντως τα έφαγε αμάσητα τα κατσικάκια, παράλογο σου φαίνεται; Τόσα και τόσα τρώμε κι εμείς αμάσητα, ο λύκος σε προβλημάτισε;

Chris said...

Ασε Σίσσυ γιατί μόλις με πληροφόρησαν ότι το κατσικάκι που επέζησε το έκανε ο Κούλης στο φούρνο με πατάτες.
Ούτε τα παραμύθια πια δε σέβεται η αγορά και το κέρδος.

Όσο για τα πολύ δίπλα μας η απόγνωση και η πίκρα ταιριάζουν στην Ηλέκτρα.

Σίσσυ said...

Ποιος είναι ο Κούλης;

Chris said...

Ο ιδιοκτήτης της ταβερνας με το ρολόι.