28/04/2010

When the shit hits the fan

Ο Ομπάμα δεν κατόρθωσε να περάσει τον νόμο για τον έλεγχο των Τραπεζών και της Wall Street (μη φανταστείτε δα και τίποτα το επαναστατικό) αφού τα πανίσχυρα λόμπυ τον σταμάτησαν στο Κογκρέσο. Έχετε καμιά αμφιβολία για το ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο?

Γεωστρατηγικά παιχνίδια παίζονται στη πλάτη της (ανόητης) χώρας μας και μπροστά στην "επαρχιώτισσα" κοντόφθαλμη κυρά-Μέρκελ με στόχο την δύναμη του ευρώ, την συνοχή της Ευρώπης και τις διεθνείς οικονομικές ισορροπίες τόσο μεταξύ κρατών παγκόσμια όσο και μεταξύ ιδιωτών. Έχετε καμιά αμφιβολία για ποιον και από ποιον παίζονται τα παιχνίδια ?

Όλα τα διεθνή παπαγαλάκια μιλάνε για πτώχευση και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους γιατί έτσι τους βολεύει . Η Ευρωπαϊκή Αριστερά και οι Πράσινοι προτείνουν να "ψιλο-συγχωρεθούν" τα πεθ…., τα δάνεια μας . Για να δούμε γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά αφού έπονται πολλά ακόμα αγκομαχητά και όχι μόνο ελληνικά. Η Γερμανία θα κληθεί να πληρώσει την κοντόφθαλμη Ευρωπαϊκή της πολιτική τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Εμείς θα είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα γιατί ο ρατσισμός είναι πιο εύπεπτος από την παραδοχή των λαθών του δογματισμού τους. Οι Ευρωπαϊκές εξελίξεις θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες και ίσως κρύβουν και το μυστικό της δικής μας (ελληνικής) ..…ευτυχίας. Η πτώχευση και η αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους αυτή την περίοδο δεν είναι λύση. Υπομονή χρειάζεται.

Οι ελεγκτές του ΔΝΤ και της τρόικας μιλάνε για κράτος-παράγκα ( μοντέλο θα θελαν να πουν μήπως?) με αυτά που είδαν και άκουσαν . Κυκλοφόρησαν ήδη και ανέκδοτα. Θέλουν να βάλλουν χέρι ακόμα και στα λεφτουδάκια που (θα) μάζεψε από τους ημι-υπαίθριους η Τινα Μπιρπίλη και τα προόριζε για το Πράσινο Ταμείο. Τι πράσινα και τέτοια μας λες τώρα, σου λένε. Φέρε να πληρώσουμε τις συντάξεις και βλέπουμε. Οι Αμερικάνοι λένε ότι όταν το σκατό πέσει πάνω στον ανεμιστήρα…… .

Δεν θέλω να ασχοληθώ ξανά με το ελληνικό μπάχαλο, χρέος και ελλείμματα. Όσοι φίλοι με παρακολουθούν τα έχουν ακούσει πολλές φορές ακόμα και προτού ξεσπάσει η κρίση, Θα έχουν βαρεθεί , όπως βαρέθηκα και γω. Το πράγμα θα πάρει χρόνια και είμαστε ακόμα στη αρχή.

Θέλω το γύρω μας και τη ζωή μας, τους φίλους μας, τους έρωτές μας , τις μουσικές μας, τις αρρώστιες μας, τις στεναχώριες, τις απογοητεύσεις και τα τόσα καθημερινά μαζί με αυτούς και για αυτούς που είναι κοντά μας (άντε και μακριά μας ).

4 comments:

Anonymous said...

Νικ, και τα μικρά, τα καθημερινά έχουν τόσο ενδιαφερον. Η ιστορία του Αλβανού που τον σούβλισαν στην Κρήτη δεν είναι και τόσο στρειτ όσο αρχικά νομίσαμε. Θα σε πάρει ο Μανος να τα πειτε.

Σίσσυ said...

Νίκο μου ειλικρινά κι εγώ βαρέθηκα να μιλάμε και να ασχολούμαστε πια μ'αυτό το θέμα. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι "ό γέγοναι γέγοναι" (ελπίζω να το έγραψα σωστά)και δεν με νοιάζει ποιος φταίει. Θέλω να ζω στη ρουτίνα μου, με τα καλά και τα ανάποδά της, με τα κρασάκια και τα τσίπουρά μου, τον άντρα μου, τα παιδιά μου, τους φίλους μου, τα καφεδάκιά μου, και που και που καμια εκδρομούλα. Είναι πολλά;

Chris said...

Δεν συμφωνώ με το ο γέγοναι, γέγοναι διότι έτσι αναπαραγάγουμε το σύστημα. Κάποιοι ΠΡΕΠΕΙ να πάνε φυλακή.
Όσο για τις απλές χαρές που και μένα μου αρέσουν ελπίζω να μην γίνουν πολυτέλεια (και όχι μόνο απο οικονομικό στρίμωγμα)

Σίσσυ said...

Νίκο μου δεν εννοούσα να ξεχάσουμε. Και βέβαια κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή. Εννοούσα ότι εκεί που φτάσαμε (ΔΝΤ κ.λπ.) δεν έχει νόημα να αναπαράγουμε τα ίδια και τα ίδια σε θεωρητικό επίπεδο. Η πράξη στην καθημερινότητά μας και το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας και μάλλον και των εγγονιών μας έχει νόημα! Φιλιά και καλή πρωτομαγιά..