02/12/2010

Στρος Καν- Κουν

Πω, πω οποία έκπληξις!!
Αυτή η ιστορία με το Μνημόνιο δεν θα τελειώσει λέει σε τρία χρόνια αλλά σε δεκαπέντε.

Πρέπει να σαι αγράμματος για να μην το έχεις καταλάβει από την αρχή. Γιατί δεν είναι μόνο το ετήσιο έλλειμμα του προϋπολογισμού αλλά κυρίως το χρέος. Μαθηματικά να το βάλεις το 140% να γίνει 100% του ΑΕΠ με ρυθμούς ανάπτυξης 4% (όνειρο άπιαστο αφού τώρα είμαστε στο….. μείον 4 ). Άσε που το όριο που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι στο 60%.
Αν δεν γίνει κάποια γενικότερη διευθέτηση στην Ευρώπη ( π.χ εξαγορά χρεών) τότε θα πληρώνουμε για πολλά πολλά χρόνια ακόμα με λιτότητα σίγουρα με ή χωρίς Μνημόνιο, μέσα ή έξω από το ευρώ.

Και η δεύτερη οποία έκπληξις από τον τελευταίον Economist. Πως θα τη βγάλουμε με την κλιματική αλλαγή? Μα απλούστατο! Δεν το χατε σκεφτεί? Να γίνουμε όλοι στη γη πλούσιοι για να αγοράζουμε κλιματιστικά και σπίτια σε λόφους που δεν θα πλημμυρίζουν. Ωχ, Θέε μου , τι άλλο να ακούσουν τα αυτιά μας . Ρε , ηλίθιε και να ήταν δυνατόν να γίνουμε όλοι στη γη πλούσιοι τότε η κλιματική αλλαγή θα μας σκότωνε αφού για να γίνεις πλούσιος σήμερα πρέπει να φας και συ και οι γείτονες τόνους ρύπανσης.

Μη το γελάτε πάντως. Με τέτοια μυαλά πάνε στο Κανκούν αυτές τις μέρες και μετά θα λένε δεν βγήκε τίποτα από την διάσκεψη. Το μπλογκ απλά την περιφρονεί! Ούτε μια φωτογραφία δεν θα δείτε.


ΥΓ. Για φανταστείτε αυτό το σενάριο. Έρχεται, λέει, ένα κύμα ανάπτυξης στην Ελλάδα που θα μας ξελασπώσει από το χρέος. Και κει που το γλεντάμε έρχεται το Πρωτόκολλο του Κυότο και η ΕΕ και λένε δεν γίνεται γιατί ξεπερνάτε τα όρια εκπομπών που υπογράψατε. Χι, χι, χι, αχ, αχ (κλαυσίγελος)

2 comments:

Anonymous said...

Ξάδερφε, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα....τίποτα δεν μας σώζει!! Ευτυχώς ακούμε καμμιά ατάκα από τον Τζίμη και γελάει λίγο το χειλάκι μας...η τελευταία: "καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, μόνο του μπάτσου και του βουλευτή..."
Χαιρετίσματα!

Chris said...

Αυτά δεν είναι επαγγέλματα, είναι λειτουργήματα όπως του δικαστήμ του αστυνόμου και του εκπαιδευτικού ας πούμε που δεν πάνε για το χρήμα αλλά υπηρετούν την κοινωνία.
Ο Πανούσης καλός είναι για να γελάω με τα εφυολογήματα του μόνο που δε μου λέει τίποτα παραπέρα. Προτιμώ τον Λαζόπουλο

Θα σε δω στην Ανδρο?