02/01/2012

Η Ελλάδα που επιμένει, η Ελλάδα που αντιστέκεται

Έχω πει πολλές φορές ότι στην Ελλάδα ζούνε δυο κόσμοι. Αυτός της ρεμούλας, της λούφας, της αρπαχτής, της γκρίνιας, της γραφικότητας και της τριτοκοσμικότητας απο τη μια μεριά και ο κόσμος της δημιουργίας, της πρότασης, του θάρρους και της συλλογικής προσφοράς και της δράσης.
Το μεγαλύτερο προσόν του Έλληνα είναι το μυαλό του όταν φυσικά το βάζει να δουλέψει για το καλό.

Έχοντας γνωρίσει πολλούς Έλληνες τόσο στην ακαδημαϊκή και καινοτομική Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αυτό μπορώ να το επιβεβαιώσω. Είμαστε υπερήφανοι για τα μυαλά που έχουμε!!!

Το Tvxs του Στέλιου Κούλογλου ξεκινά μια εκστρατεία ρεπορταζ ανάδειξης των καλών μας στοιχείων και των τρόπων για να βγούμε από την κρίση με δουλειά φυσικά , νέες ιδέες και προτάσεις και όχι καφενειοσυζήτηση.

"Υπάρχει μια χώρα που οι άνθρωποι της είναι άνθρωποι με φαντασία και γνώσεις. Με όπλο τους την επιμονή και το μεράκι καταφέρνουν να ξεπερνούν τις τρικλοποδιές που η ίδια τους βάζει και να μεταμορφώνουν τα όνειρα και την τρέλα τους, σε επιστημονικά επιτεύγματα και καινοτόμες επιχειρηματικές δράσεις. Όπως όλοι πλήττονται από την οικονομική κρίση, αλλα δεν φοβούνται… και αυτό γιατί έχουν να προτάξουν το παράδειγμα τους ως τρόπο αντιμετώπισης της."

Σας προτρέπω να το παρακολουθήσετε και να το στείλετε σε φίλους σας. Ας αλλάξουμε το τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα.
Το δεύτερο μέρος του ρεπορτάζ θα μεταδωθεί από την ΕΡΤ στις 11 Ιανουαρίου στις 10 το βράδυ

Κλικ εδώ.

No comments: