05/01/2012

Η μιζέρια και ο θρίαμβος

Η μιζέρια

Όταν γυρίζεις τον διακόπτη μια φορά και φως δεν ανάβει. Τον γυρίζεις και δεύτερη, τίποτα. Τρίτη? Τίποτα.
Αν έχεις την στοιχειώδη ευφυΐα καταλαβαίνεις ότι είτε δεν έχει ρεύμα , είτε ο διακόπτης είναι χαλασμένος και κοιτάς για τις ασφάλειες, το ηλεκτρικό κοντέρ και φωνάζεις ηλεκτρολόγο αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου.
Πόσο ηλίθιος πρέπει να είσαι για να συνεχίσεις να ανοιγοκλείνεις τον διακόπτη χωρίς τελειωμό και να νομίζεις ότι φταίει το χέρι σου, ο τρόπος που τον ανάβεις, η κακιά σου μοίρα, ο Θεός, ......?

Αφού ρε Σικάγο Μπόις της Τρόικα και σεις ωρέ παιδιά κλεφτόπουλα , παιδιά του Παπαδήμου του LSE και του MIT βλέπετε ότι οι κακοχωνεμένες αμερικανόφερτες νεοφιλελεύθερες θεωρίες σας δεν περπατάνε παρά μόνο στην Αμερική και στην Αγγλία άντε και στη Γερμανία. Γιατί επιμένετε τόοοοσα χρόνια να μας τις επιβάλετε απανταχού της γης και της Ευρώπης?. Ειδικά στην Ελλάδα με το κράτος… μοντέλο, δεν πήρατε μυρουδιά ακόμα τι γίνεται? Οι ιδιωτικοί μισθοί σας φταίνε τώρα?

Δηλαδή αν σας λέγανε ότι θα δουλεύουν οι Έλληνες τσάμπα θα επενδύατε τα λεφτά σας όταν ξέρατε ότι αν δεν έχετε τα κονέ θα σας τα φανέ στο "λάδωμα" πολιτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι? Ότι θα κάνατε δυο χρόνια να βγάλετε άδεια? Ότι οι φόροι που θα πληρώνετε θα αλλάζουν κάθε εξάμηνο? Ότι το κτίριο της επένδυσής σας μπορεί να βγει αυθαίρετο? Ότι δεν θα υπάρχει χώρος να βάλετε τα σκουπίδια σας? Ότι οι εργατοπατέρες θα σας έκαναν κατάληψη?

Το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται στο ύψος του κόστους εργασίας αλλά στις ανεπαρκείς παραγωγικές δομές οι οποίες έχουν συρρικνωθεί στη διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου. Και γι' αυτά δεν κάνατε τ ι π ο τ α δυο χρόνια τώρα. Και αν ακόμα δεν καταλάβατε , διαβάστε τη συνέντευξη του καθηγητή Γιώργου Αργείτη στο tvxs κάνοντας κλικ εδώ.

ο θρίαμβος

Και επειδή έχω βάλει στόχο να ψάχνω εκτός από την αλήθεια και την αισιοδοξία τελειώνω αυτό το άρθρο με τα Πομακάκια που παρά τις αντιξοότητες βγήκαν πρώτα σε πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής κια πάνε τώρα για το Λονδίνο. Κοιτάξτε τις φατσούλες τους!!Και τι ικανοποίηση για τον δάσκαλο!
Όπως έγραφα και στο προηγούμενο, τα ελληνικά μυαλά δεν είναι μόνο για τα κάγκελα αλλά και για τα νόμπελ, ω της παιδείας κύριοι και κυρίες υπεύθυνοι και ανεύθυνοι. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα.
Διαβάστε όλο το άρθρο από το protagon.gr γιατί λέει και κάποιες άλλες αλήθειες για τους Πομάκους που χρόνια τώρα η εθνικιστική μας τύφλωση απαγόρευε να τις δούμε.

No comments: