15/01/2012

Χρόνοι και δρόμοι


«Πρόσεχε τα τέμπα σου και τους δρόμους σου. Εννέα όγδοα με παλιό χτύπημα σε χιτζαζκιάρ είμαστε. Και το Σι μπεμόλ σου ακούγεται μπουκωμένο».

Μπουκωμένο είναι το μυαλό σου με την ρεμπέτικη κατάθλιψή σου αλλά συμφωνώ ότι τα τέμπα και οι δρόμοι θέλουν προσοχή. Ο χρόνος και η κλίμακα. Ο χρόνος και η διαδρομή σου.
Δεν έχει σημασία μόνο το τι κάνεις και τι λες αλλά και το πότε το κάνεις και το λες. Δεν έχει σημασία ποιος είσαι αλλά και το πως έφτασες εκεί. Ποιο δρόμο πήρες και ποιον άφησες? Ποια κλίμακα ανέβηκες και ποια κατέβηκες? Και τι κάνεις τώρα και που πας?
Κοινότυπες μπουρδοφιλοσοφίες σαν και αυτές που χιλιάδες ανθίζουν στο διαδίκτυο στα ΜΜΕ και σε κρασοκαταν ολομέλειες.

Απο όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν για τα καμώματα της Standard &Poor’s στην Ευρώπη ένα συμμερίζομαι. Το είπε η ασκητική αλεπού ο Σόϊμπλε.
«Μην παίρνετε στα σοβαρά τους οίκους αξιολόγησης.» Σωστά! Τι είναι δηλαδή? Κάποιες ιδιωτικές εταιρείες που κανείς δεν ξέρει τι παιχνίδια παίζουνε. Και δεν είνια μόνο τι λένε αλλά και πότε το λένε!!Τα τέμπα που λέγαμε.

Μου το επανέλαβε με άλλο τρόπο στη μεσημεριανή μας Κυριακάτικη μπύρα φίλος Σουηδός επιχειρηματίας με πάνω απο 100 ακίνητα στο Βέλγιο και εμπειρία στην πραγματική οικονομία.
«Πολλά διαβάζεις και πέφτεις θύμα της προπαγάνδας τους. Κόφτο»

Το κόβω και γω και το ρίχνω στη προπόνηση να «ξεμπουκώσει» το Σι μπεμόλ. Αν μη τι άλλο είμαστε ζωντανοί μουσικοί live και alive:

"Φέρε για καλό και για κακό τον μετρονόμο σου"

No comments: