23/01/2012

Κακόφημα επαγγέλματα

Κάτι αρχίζει να κινείται? Λέτε , να? Μια ρωγμούλα ίσως σε αυτό το κράτος της ρεμούλας και της μαφίας? Κάτι η αποκάλυψη των (κάποιων) μαφιόζικων κυκλωμάτων στη Θεσσαλονίκη, κάτι η δημοσιοποίηση των μεγάλων φοροφυγάδων, κάτι οι συλλήψεις για χρέη.
Ίσως είναι μια ακόμα ψευδαίσθηση μου. Ο νηστικός στον ύπνο του καρβέλια ονειρεύεται.

Γεγονός είναι ότι τα παράσιτα και τα κυκλώματα τους παραμένουν σε κρίση μεν, ανέγγιχτα δε. Όπως ανέγγιχτοι μένουν και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους στην κεντρική και περιφερειακή σκηνή. Γιατί μη μου πείτε ότι η μαφία δεν έχει τους ανθρώπους της στα πολιτικά και άλλα δημόσια οφίτσια στην Ελλάδα? Μόνο στην Ιταλία συμβαίνουν αυτά?

Υπεράνω πάσης υποψίας θα είναι και αυτοί όπως τα αφεντικά τους μέχρι να τους βάλλουν τις χειροπέδες . Ποιος?
Και να τους πιάσουν αυτούς δεν θα βγουν άλλοι αργότερα? Αφού το σύστημα τους γεννά. Η παρασιτική παρανομία υπάρχει παντού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και σε όλα τα πολιτεύματα ( μήπως δεν υπήρχε στην Σοβιετία ή στην Κίνα ή στο Ιράν νομίζετε?)

Ποσοτικό είναι το θέμα και ποιος κάνει κουμάντο τελικά: Ποιος επιβάλλει τους νόμους του (και την κακογουστιά του) και κατά πόσο σέβεται τους άγραφους κανόνες του παιχνιδιού μεταξύ κόσμου και υποκόσμου, κουλτούρας και κιτς, πλούτου και φτώχιας, άσπρων και μαύρων, όμορφων και άσχημων, ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων , ανδρών και γυναικών, …….

Ακόμα και στην πιο απόλυτη αταξική κοινωνία θα υπάρχουν οι τάξεις των επιθυμιών. Και η επιθυμία του εύκολου και γρήγορου πλούτου όπως και για τη δόξα δεν ξεριζώνεται δυστυχώς.

Όμως θα χαρούμε να σφίξουν οι κώλοι μαφιόζων, αεριτζήδων, εργολάβων, πολιτικών, παραγόντων ποδοσφαίρου, ιατρών, δικηγόρων, δημοσιογράφων και όλων αυτών των κακόφημων επαγγελμάτων:

Αμα πάνε και κάποιοι πολιτικοί φυλακή θα λέμε ότι, να, κάτι παέι να αλλάξει. Στο σποτακι που ακολουθεί θα δείτε το ξεφωνητό Σημίτη στο Βερολίνο για τον ρόλο του στο σκάνδαλο της Σήμενς

No comments: