29/01/2012

Εμεις και οι άλλοι

Το έχω γράψει από πολύ νωρίς. Η διαδικασία του Μνημονίου αν είχε συνταχτεί και εφαρμοστεί σωστά θα ήταν ευκαιρία αποτριτοκοσμικοποίησης μας. Αν ήταν λάθος θα μας οδηγούσε ακόμα πιο κάτω ή θα γινόταν συνταγή ακόμα και για εμφύλιο. Δυστυχώς τόσο οι ανίκανοι που μας κυβερνούν όσο και οι δογματικά άσχετοι της τρόϊκα μας οδήγησαν στον λάθος δρόμο.

Το θέμα ήταν να μην είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε με το χρέος και τα ελλείματα. Εκεί που μας οδήγησαν η ανικανότητα των πολιτικών, η κλεψιά των (ουκ ολίγων) λαμόγιων (μεταξύ μας κυκλοφορούν) και η αδιαφορία των πολλών. Από κει και πέρα τα πάντα ήταν και είναι ανοιχτά από την επιστροφή στη δραχμή ως και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας η ακόμα και της απώλειας μέρους της επικράτειας.

Γεγονός είναι ότι οι δανειστές μας έχουν χάσει την υπομονή τους και μεις κάθε ίχνος αξιοπιστίας μας.
Τώρα αντιλαμβάνονται τι εστί Ελλάδα και ελληνικό κράτος .......μοντέλο. Κάτι μεταξύ λανθάνοντος σοβιετισμού και κράτους μαφίας στυλ Κολομβίας.
Ακόμα και τα δυο τελευταία χρόνια που τα πράγματα βγήκαν στη φόρα και ο κόμπος έφτασε στο χτένι η άρχουσα εθνική μαφία με τα λαμόγια, τους φοροφυγάδες , τους εργατοπατέρες, τους αεριτζήδες , τους λαθρέμπορους και ότι άλλο ξεχνάω και ξέρετε (είναι πάαααρα πολλοί αυτοί) παρέα με τους εκπροσώπους τους στην πολιτική σκηνή δίνουν λυσαλέα μάχη για να μην αλλάξει τίποτα. Δείτε πόσες φορές έχει συλληφθεί και αφεθεί ελέυθερη η μεγαλαδελφή της Μυκόνου και τι γίνεται στα ΑΕΙ με τους Μυλοπελεγκρίνηδες

Η επιστροφή στη δραχμή και η ανακοίνωση της επίσημης πτώχευσης θα είναι η νίκη τους . Η κυριαρχία τους θα επαναβεβαιωθεί για πολλά χρόνια ακόμα, τα ευρώ τους που τώρα είναι σε ξένες τράπεζες θα γίνουν δραχμές για να αγοράσουν τα πάντα στο ένα τρίτο της σημερινής τους αξίας ( πάμε για ένα ευρώ προς χίλιες δραχμές ως καταληκτική ισοτιμία). Ταυτόχρονα θα διώκεται και θα περιθωριοποιείται ό,τι είναι καινοτόμο, διαφορετικό και παραγωγικό και θα συνεχίσει να επιβάλεται η υποκουλτούρα του αρπαχτοφοροδιαφυγαναρχοσκυλαδικοτζιπομυκονισμου που όλοι ξέρουμε πολύ καλά.

Θα μου πείτε και τι? Θες να μας βάλουν οι Γερμανοί Επίτροπο?
Όχι βέβαια. Ούτε οι άλλοι οι παραπάνω που λέγαμε θέλουν. Εγώ για λόγους εθνικής υπερηφάνειας, αυτοί για να μην έχουν κανένα στο κεφάλι τους. Φοβάμαι όμως ότι έτσι κερδίζουν τη μάχη και πάνε τα πράγματα εκεί που αυτοί θέλουν.

Αν σας ρώταγα τι πρέπει να γίνει για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας ως έθνος πρώτα προς τους ίδιους μας τους εαυτούς, δηλαδή το κράτος προς τους πολίτες, και μετά προς τουε τρίτους τι θα μου απαντούσατε? Συγκεκριμένα πράματα όμως, μέσα στο γίγνεσθαι και όχι φαντασιώσεις με κοκκινοσκουφίτσες.

ΥΓ Όποιος θέλει μια καλή ανάλυση για τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο ας ρίξει μια ματιά σε αυτή την παρουσίαση με ένα κλικ εδώ

No comments: