14/02/2012

Οι δυο όψεις του νομίσματος

«Σε αυτά τα καθάρματα , όταν έρθει η ώρα , θα τους κατεβάσω τις κουκούλες»

Παρατήρηση πρώτη: Σιγά τα αίματα.

Παρατήρηση δεύτερη: Θα είναι πριν ή μετά αφού κατεβάσεις την κουκούλα των φοροφυγάδων και των λαμογίων

Παρατήρηση τρίτη. Έχεις συντηρητική αντίληψη της ιστορίας και της κοινωνίας.

Οι κουκουλοφόροι και μη "πες τε τους όπως θέλετε" είναι κοινωνικό φαινόμενο. Ούτε είναι αποτέλεσμα του μνημονίου (κούνια που σε κούναγε Αλέξη) γιατί τον Δεκέμβρη του 2008 δεν υπήρχε μνημόνιο. Είναι η άλλη όψη των γραβατοφόρων φοροφυγάδων και λαμογίων . Όσο πιο πολλοί και πιο θρασείς γίνονται οι δεύτεροι , τόσο το ίδιο και οι πρώτοι. Ποιος έκανε πιο μεγάλες καταστροφές στην χώρα νομίζετε? Οι πρώτοι ή οι δεύτεροι? Πιάστε , λοιπόν, τους πρώτους και κατανείμετε τον πλούτο και τα βάρη δικαιότερα και θα δείτε το υπόστρωμα που τρέφει την βία να εξαφανίζετε και να κατεβαίνουν οι κουκούλες αυτοβούλως.

Είναι και οι δυο το αποτέλεσμα μιας πολύ άνισης και αδιέξοδης κοινωνίας και ενός ανίκανου και διεφθαρμένου στη χειρότερη και άβουλου στην καλύτερη περίπτωση κράτους. Ούτε τους μεν πιάνει, ούτε τους δε σταματάει.

Όχι βέβαια ότι θα μπορούσε να δικαιολογήσει κανείς την καφρίλα της Κυριακής . Πόσο αμόρφωτος τενεκές μπορεί να είσαι για να κάψεις, ή σωστέρα να βάλεις να κάψουν, το Αττικόν και τα λοιπά νεοκλασικά και να πιστεύεις ότι κάνεις επαναστατική δράση? Η επανάσταση δεν καίει τούβλα. Καίει καρδιές. Το ξέσπασμα οργής δεν είναι επανάσταση και εμφύλιος. Είναι .....ψυχοθεραπεια του δρόμου. Στην σκοτάδι του μίσους και της εσκεμμένης άγνοιας οι πράξεις κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ούτε η κατάληψη της εξουσίας (πέρασε και δεν ακούμπησε) ούτε ο εκφοβισμός της κοινωνίας φυσικά που έχει άλλα σοβαρότερα και δομικότερα θέματα να φοβάται αλλά η ακραία συντηρητικοποίηση της. Είσαι εκτός θέματος και γράφεις και ανορθόγραφα.

Και το κράτος στον κόσμο του.

Ανίκανο το κράτος να παίξει τον ρόλο του διαιτητή στην αστική μας κοινωνία. Μας πήρανε χαμπάρι παγκοσμίως. Δεν υπάρχει κράτος λένε τώρα οι απέξω. Ούτε φοροεισπραχτικός μηχανισμός, ούτε επενδυτικός μηχανισμός, ούτε αστυνομία , ούτε καν κτηματολόγιο . Μόνο αδιαφάνεια και διαφθορά. Το πιασαν και τα τζιμάνια της τρόικα μετά από δυο χρόνια ( οι Ραν Ταν Πλαν)

Καλέ τι μας λέτε? Απαπαπα!

Και μεις που νομίζαμε, τόσα χρόνια, ότι είμαστε κράτος.....μοντέλο?

ΥΓ:Παρά τα επιχειρήματα οποιος επιμένει να καίει γιατί δεν μπορεί αλλιώς δεν πάει να κάψει το σπίτι κανενός βαρώνου κοκαίνης ή ενος μεγαλο λαμογίου να αποκτήσει και ευρύτερο λαϊκό έρεισμα?

No comments: