22/02/2012

Δεν είναι μόνον ο καπιταλισμός, ηλίθιε

Η όλη (παρα) φιλολογία να ριχτούν τα βάρη για την κρίση (κύρια φτώχια και ανεργία) σε συνωμοσίες ( εξωγήινοι, μασόνοι, ο Σόρος,…) στη χειρότερη έκδοση και στους ξένους (τρόικα, Μερκελ, Σόϊμπλε, …..) στην καλύτερη ξεκινάει είτε από κάποιους γραφικούς είτε από κάποιους που πάνε να βγάλουν το πολιτικό σύστημα και τους εαυτούς τους/μας ……..λάδι.. Ας μη μασήσουμε έστω για μια φορά. Μόνο για μια φορά.

Είναι τουλάχιστον αφελές και ύποπτο να ισχυρίζεσαι ότι η κρίση άρχισε το 2010. Τότε απλά έσκασε. Στο πείραμα με τον βάτραχο που του ανεβάζουν τη θερμοκρασία του νερού σιγά-σιγά και αυτός προσαρμόζεται μέχρι να πεθάνει ξαφνικά βραστός δεν φταίει….το θερμόμετρο ούτε η κουτάλα που ψαρεύει το πτώμα για το θάνατο του βατράχου.

Για να μην ξεχνιόμαστε , λοιπόν, όσο σκληρό κα αν είναι σας θυμίζω για πολλοστή φορά, υπό τύπον μνημονίου κατανόησης,ότι:

Η φοροδιαφυγή, το λάδωμα, η γκλαμουριά, το ρουσφέτι, η αυθαιρεσία του δημοσίου, ο διορισμός, η λούφα, η κλεψιά, η Σήμενς , το Βατοπέδι, τα δομημένα ομόλογα, οι κουμπάροι, τα ελλείμματα, η εγκληματικότητα στο κέντρο, το κάψιμο της Αθήνας, η λαθρομετανάστευση, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα αυθαίρετα, τα σκουπίδια, η εκτός σχεδίου δόμηση, τα παραλιακά μαγαζιά, οι ανόητοι εργατοπατέρες, αυτοί που δεν έκοβαν (και δεν ζήταγαν) αποδείξεις, οι βιοτεχνίες που μετακόμιζαν στην Βουλγαρία, το "προσεχώς Βουλγάρες", το "όλα τα κιλά όλα τα λεφτά" για το βαμβάκι με γύψο, οι κλειστές εθνικές οδοί, τα κλειστά λιμάνια, ο ΟΣΕ, η Ολυμπιακή. , ο Ρέμος και η Βίσσυ, ο χαβαλές, οι βραδιές στη Μύκονο, η γάτα μου και ο σκύλος μου

…….υπήρχαν πριν το 2010 και ότι και να κάνετε και να λέτε εγώ τουλάχιστον δεν τα ξεχνάω.

Ούτε φταίνε μόνο οι αγορές και ο καπιταλισμός, ηλίθιε.

Η αυτογνωσία και η αποδοχή των λαθών μας είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή τόσο τη προσωπική μας όσο και της κοινωνίας

ΥΓ/διευκρίνιση: Ο τίτλος είναι παιχνίδι με τον τίτλο του βιβλίου του Ν. Μπογιόπουλου "Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε" (εκδόσεις Λιβάνη)

No comments: