17/01/2010

Αποκλεισμός των αποκλινόντων

Ποιος τη ζωή μου, ποιος την κηνυγά να τη ξεμοναχιάσει μες στη νύχτα, λέει ένα τραγούδι του Μίκη με τη Φαραντούρη.

Εγώ λέω ποιος τη ζωή μου, ποιος παρακολουθεί ? Με κινητά , κάρτες, GPS, blog, facebook, κάμερες και ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε. Τι λέω, τι γράφω, τι διαβάζω, ποια sites επισκέπτομαι, που πάω, τι πιστεύω, τι αγοράζω, με ποιαν κοιμάμαι, που κουρεύομαι..........

Ποιοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για μένα? Πρώτα είναι όλοι αυτοί χωρίς δικές τους ζωές. Όλοι οι ξενέρωτοι, ανέραστοι, ανύπαρκτοι, συντηρητικοί ανθρωπάκοι που δεν τρώνε, δε γλεντάνε, δεν αγαπάνε, δεν πιστεύουν, δεν αισθάνονται, δεν πηδάνε, δεν, δεν,δεν παρά στο μέτρο του μικροαστικού καθώσπρεπισμού (με τα ρούχα και με τα φώτα σβηστά σε στάση ιεραποστολική και μόνο).

Το λένε και κουτσομπολιό. Το λένε και ρουφιανιά όταν οι πληροφορίες φθάνουν στην εξουσία. Είναι αυτοί που ζούνε δια πληρεξουσίου μέσα από τις ζωές των άλλων.

Μετά είναι η εξουσία. Κάθε είδους. Το αφεντικό στο γραφείο, οι τράπεζες, οι εταιρείες, οι εθνικές υπηρεσίες, οι διεθνείς υπηρεσίες και γω δεν ξέρω ποιοι άλλοι είτε γιατί θέλουν να κερδίσουν από μένα είτε γιατί θέλουν να μάθουν αν τους απειλώ ή αν υπακούω στα κελεύσματα του καιρού.

Η νέα τάξη πραγμάτων δεν περνά χωρίς παρακολούθηση. Γιατί πρέπει να γίνουμε όλοι υπάκουες μονάδες παραγωγής και κατανάλωσης. Υπάκουοι στη μαζική κουλτούρα (όγκοι κοπριάς) όπου το μοντέλο του Χόλιγουντ επιβάλλει την απαξίωση και την πάταξη του διαφορετικού. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι διαφορετικός.

Η αποκλίνουσα συμπεριφορά σε όποιο επίπεδο, πνευματικό, πολιτιστικό, καταναλωτικό, πολιτικό θεωρείται απειλή. Όπως και απειλή είναι και όποια κοινωνική συλλογική πρωτοβουλία που βγάζει το άτομο από την απομόνωση και την άβουλη συμπεριφορά.
Επικίνδυνοι είναι και όσοι δεν βλέπουν το κοινό μέλλον μέσα από την ανταγωνιστικότητα αλλά από άλλο είδους ζωής που η ευτυχία δεν μετράται με το ΑΕΠ.

Καταντήσαμε να θεωρούνται απειλή ακομα και οι σοσιαλιστές στην Ευρώπη που έχει σαρωθεί από ένα αέρα αυξανόμενου συντηρητισμού πέρα ως πέρα ειδικά στις χώρες του πρώην σνατολικού μπλόκ. Απειλή είναι και ο Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικης Διεθνούς και που τολμά να θέλει να έχει απήχηση πάνω από το ειδικό βάρος της παράξενης χώρας του. Καταρακώστε τον.

Αποκλεισμός των αποκλινόντων!

4 comments:

Babis said...

Δυστυχώς φιλάρα, εμείς τους επιτρέπουμε να μας παρακολουθούν εφόσον αγοράζουμε αυτά που μας πουλάνε! Έχουμε πέσει στην παγίδα της τεχνολογίας! Ευτυχώς έχουμε ακόμη την ελευθερία σκέψης, ως πότε....;

Σίσσυ said...

Ας μας παρακολουθούν όσο θέλουν. Τι θα καταλάβουν; Αν τους νοιάζει τόσο τι αγοράζουμε, τι διαβάζουμε, πώς διασκεδάζουμε, πώς πηδ......., τι αναζητάμε, τι συζητάμε, ε τότε ας χάσουν το χρόνο τους. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε! Και όπως λέει ο φίλος Babis τουλάχιστον δεν παρακολουθούν ακόμα τις σκέψεις μας.

Chris said...

Όχι τη σκέψη αλλά ως πότε?
Αλλά και τα άλλα που τους ενδιαφέρουν δε θα με ενοχλούσαν αν ήξερα ότι δε θα τα χρησιμοποιήσουν στο μέλλον κατά κάποιο τρόπο.
Το να πας στη Τράπεζα να ζητήσεις ας πούμε δάνειο και να στο αρνηθούν γιατί έχουν πρόσβαση στο αρχείο υγείας σου δεν είναι και πολύ αστείο. Ούτε να σου πουν ότι δε σε προσλαμβάνουν γιατί έγραφες στην εφηβεία σου υπερ της ελεύθερης χρήσης της μαριχουάνας.

Σίσσυ said...

Έχεις δίκιο Νίκο, αυτά δεν τα είχα σκεφτεί γιατί βλέπεις δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα εκ του ασφαλούς! Τι μπορούμε να κάνουμε; Με άγχωσες τώρα.Εχουν ήδη πρόσβαση σε τόσο απόρρητα προσωπικά δεδομένα ή θα την πληρώσουν τα παιδιά μας;