06/05/2011

Παιχνιδάκια με το ευρώ?

Η αγορά αντιδρά , κατά γενική ομολογία, πιο πολύ με βάση την ψυχολογία παρά στο κλασσικό δίπολο προσφορά ζήτηση. Παρατηρήστε! Κάθε φορά που ανεβαίνει υπέρμετρα το ευρώ , κάτι θα βγει για να το κατεβάσει. Γιατί ναι μεν το θελουμε (προ παντός η κυρ Ανγκέλα) ισχυρό αλλά όχι και τόσο ώστε να πέφτουν οι γερμανικές εξαγωγές στις εκτός ευρώ χώρες.  Προχτές σημειώθηκε νέο ιστορικό υψηλό για το ευρώ και να σου σήμερα φήμες για μυστικές συσκέψεις για έξοδο της Ελλάδας απο το νόμισμα και να τη η  διόρθωση της τιμής προς τα κάτω.  Δεν θα διστάσουν να μας πετάξουν και έξω (ευσχήμως φυσικά) αν αυτό βολεύει τις ισοτιμίες.

Από που ξεκινούν οι φήμες? Μα, πάντα, από τη Γερμανία και το Spiegel!! Το κρυφό φερέφωνο της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής (όπως και άλλα έντυπα αλλού) που δεν βγάζει τυχαία τέτοια άρθρα. Και φυσικά θα βγουν και θα το διαψεύσουν. Και φυσικά δεν μας ρώτησαν (σιγά τώρα). Όμως το "κακό" έγινε.

Και αυτοί κάνουν τα παιχνίδια τους χωρίς να έχουν ακούσει για τον βοσκό και τον λύκο. Αναρωτιέμαι, όμως, μήπως έχουν και αυτοί ..... τζιτζιφιόγκους,  που λέει κσι ο Ρέππας.

Ιστορική ευκαιρία για το ευρώ να ανακτήσει έδαφος έναντι του πληθωριζόμενου καθημερινά δολλαρίου και του γιεν της Φουκουσίμα.

Υπάρχουν όμως πιο σοβαροί και βιώσιμοι τρόποι να το κάνει και όχι με παιχνιδάκια εις βάρος της χώρας μας. Μόνον που αυτούς τους τρόπους δεν τους θέλει το μεγάλο κεφάλαιο και ως εκ τούτου  δεν τους εγκρίνει η κυρ Ανγκέλα.

No comments: