19/05/2011

Συνωμοσίες χωρίς σύνορα

Με την συνωμοσιολογία βγάζω μπιμπίκια !  Όχι  ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες σήμερα. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Αλλά γιατί  η κυκλοφορία φημών και εικασιών συσκοτίζουν την αλήθεια, παραμορφώνουν την πραγματικότητα και μας απομακρύνουν από τις σωστές αποφάσεις ή έστω τη σωστή εικόνα της πραγματικότητας.

Τι φταίει? Κατά την άποψή μου φταίνε η αμορφωσιά μας, η  κακομοίρικη κουλτούρα μας και ο εγωισμός μας που δεν μας αφήνει να δεχτούμε την απλή πολλές φορές πραγματικότητα των δικών μας λαθών ή των λαθών των δικών μας ανθρώπων. Κάποιος , λοιπόν, κάπου, μαζί με κάποιους άλλους μας υπονομεύει και έτσι συγχωρούνται τα δικά μας λάθη και αμαρτίες . Έχω ακούσει τόοοσα και τόοοσα ειδικά σε περιόδους κρίσης σαν και αυτή που  ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.

Δεν είμαστε όμως μοναδικοί στον κόσμο. Η συνωμοσιολογία είναι χαρακτηριστικό της υπανάπτυξης αλλά όχι μόνον!!! Μπιμπίκια βγάζω με τις  σιγανοπαπαδιές  εθνικιστές Γάλλους γύρω μου που λένε ότι του Ντομινίκ του την έστησαν οι Αμερικάνοι μόνοι τους η με τον Σαρκοζί .  Γιατί, λέει  την βγήκε στους πρώτους με την πολιτική του στο ΔΝΤ ( ο νέος Τσε Γκεβάρα) και απειλούσε τον δεύτερο και την Κάρλα του ότι θα πάνε σπίτι τους  μετά  τις εκλογές.  Κάποιος μου είπε ότι το σκάρωσε η Κάρλα μόνη της  χωρίς την συγκατάθεση του Νικολά.  Άλλοι λένε ότι το παίζει ερωτύλος στους Γάλλους αλά Μπερλουσκόνι και θα γυρίσει στη Γαλλία ως εθνικός  ήρωας  του σινεμά ( ο νέος Άλεν Ντελόν)

Να δεχτούμε ότι του έστησαν παγίδα , λέω εγώ, όλοι μαζί αυτοί. Ο Ντομινίκ είναι τόοοοοσο ηλίθιος που πήγε και έπεσε μέσα? Αφού το περίμενε (και το λέγε) ότι θα του τη φέρουν ειδικά με τα γκομενικά του καμώματα . Δεν είχε δυο συμβούλους μαζί του? Πως πας για Πρόεδρος μιας υπερδύναμης έτσι αφελής που είσαι? Και αν έχεις τέτοιες αδυναμίες γιατί να μην σε εκβιάζουν και όταν θα γίνεις πρόεδρος?

Άποψη μου? Ο DSK έκανε την βλακεία  και φυσικά αυτοί που δεν τον γουστάρουν τη φουσκώνουν. Αν ήταν δικός τους θα την κουκούλωναν. Μέρος του καθημερινού πολιτικού παιχνιδιού είναι αυτό. Ας πρόσεχε!

No comments: