23/05/2011

Είναι στραβό το......κλίμα ?

Ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί, έλεγε ένα τραγούδι της εποχής του 50. Αν  τότε γκρίνιαζαν, για σκεφτείτε τι θα 'πρεπε να λέμε σήμερα?.
Από τότε, λοιπόν, ο κόσμος πράγματι άλλαξε αλλά Αλλαγή δεν ήρθε.
Και οι καιροί άλλαξαν αλλά πόση καιρική αλλαγή επήλθε?  

Αυτό είναι το ερώτημα σήμερα. Είναι ο καιρός που βιώνουμε αυτήν την εποχή μέρος της κλιματικής αλλαγής (ή έστω σοβαρή ένδειξη της)  ή είναι μέσα στη στατιστική καμπύλη.
Η κοινή λογική (και το κοινό μάτι)  λέει ότι καλοκαίρι στη βόρεια Ευρώπη από τις αρχές του Απρίλη με την ανομβρία να απειλεί τις σοδιές  ενώ στην Ελλάδα οι σοδιές σαπίζουν από την βροχή , αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Και μη πάει το πονηρό μυαλό σας αμέσως στη Φουκουσίμα. Δεν αυτή η αιτία. Άντε να είναι ο γάιδαρος που έφαγε το στραβό το …..κλήμα

Από τη μεριά των στοιχείων, όμως, δεν έχουμε σπάσει το ρεκόρ ξηρασίας και ακόμα και αυτή η περίοδος του ενάμιση μήνα είναι σχετικά μικρή (στατιστικά) για να βγουν τεκμηριωμένα  συμπεράσματα.  Δεν έχω δει κάποια επιστημονική ανακοίνωση αλλά τις αναμένω….. εναγωνίως και θα σας πω.

Άποψη μου (δημοσιογραφική και μόνον)  είναι ότι θα συνδέσουν  αυτό που συμβαίνει με  τον καιρό με την  επερχόμενη κλιματική αλλαγή.

Ευτυχώς δεν θα μας έρθει και η στάχτη της Ισλανδίας  από πάνω. Το Eurocontrol  δήλωσε σήμερα ότι λόγω της βαριάς βασαλτικής συστάσεως της κατακάθεται γρήγορα και δεν θα κλείσουν τα αεροδρόμια.  Καλό αυτό αλλά και άλλος ένας γάιδαρος φοβάμαι.

Οι καιροί άλλαξαν ή αλλάζουν.  Ο κόσμος να δούμε πότε θα αλλάξει  και προς τα που?

ΥΓ. Αν κάποιοι παρεξηγήθηκαν  που είπα τους  Γάλλους εθνικιστές στο προηγούμενο σας λέω ότι  όχι μόνο δεν το παίρνω πίσω αλλά τους λέω και σεξιστές από πάνω. Θα με θυμηθείτε στις εκλογές .

  

No comments: