15/05/2011

Ο Στρος Καν βλέπει αληθινή επιμήκυνση?

Το άκουσα οδηγώντας ξαφνικά και στα γρήγορα από το γαλλικό ραδιόφωνο Κυριακή πρωί πρωί: Αναβάλλεται η συνάντηση Μέρκελ -Στρος Καν διότι ο τελευταίος συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για..... Μπήκα στο τούνελ και το ραδιόφωνο σίγησε.

Ήταν σημαντική για την Ελλάδα η συνάντηση αυτή. Τα έχουν βρει οι δυo τους και προφανώς πήγαιναν να βρουν τρόπο να τουμπάρουν τον Τρισέ που είναι η τελευταία αντίσταση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Αν και αυτός πει το ναι, προφανώς και δεν έχουμε άλλη επιλογή (αυτό εννοούσε ο Παπανδρέου όταν έλεγε παραχώρηση εθνικών δικαιωμάτων).

Γιατί να αναβληθεί η συνάντηση άραγε? Τα βαλκανικά κατάλοιπα του μυαλού μου άρχισαν την συνωμοσιολογία. Μήπως πανε να μας ρίξουν? Μήπως φταίνε οι γερμανικές τράπεζες? Μήπως είναι αμερικανικός δάχτυλος? Μήπως φταίνε οι Εβραίοι ή Τούρκοι? Οι Σκοπιανοί δεν μου ακούγεται καλά αλλά ο αντίχριστος και οι εξωγήινοι ίσως και να έχουν κάποιο λόγο σήμερα. Τόσα ακούγονται πια.

Χα, χα, χα . Μας την έσκασαν. Τίποτα απ’ όλ’αυτά !  Κατηγορείται για απόπειρα βιασμού από την καμαριέρα του ξενοδοχείου του. Προφανώς της είπε, σε άπταιστα Λαμιώτκα "Στρωσ' κι Καν' μου".  Ο ίδιος , βέβαια , αρνείται την κατηγορία.

Για σκεφτείτα λίγο στη βάση της  απλής λογικής επαγωγής. Αν η τύχη μας εξαρτάται από την συνάντηση Μερκελ-Καν και αυτή με τη σειρά της από τις ορέξεις των παπαριών του τελευταίου από που εξαρτάται η τύχη μας , λοιπόν?

Τι  μικρά και ανόητα  ανθρωπάκια έχουν τις τύχες μας στα χέρια τους?  Μαριονέτες ενός σκληρού παγκόσμιου συστήματος, έρμαια του τυχαίου,  βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με  μας που τους ψηφίζουμε και που είμαστε και μεγάλοι και ευφυείς! Χε, χε , χε , χε ,χε !!

Για να δούμε που θα καταληξει αυτή η ιστορία. Έτσι απο περιέργεια . Γιατί για μας δεν αλλάζει τίποτα . Μάλλον  προς το χειρότερο.

ΥΓ: Παγωμάρα εις Παρισίους. Κάτά αποκλειστικάς πληροφορίας του μπλογκ η Μαρτίν και η Σεγκολέν τον  άδειασαν κανονικά. Άσε , δε την γυναικούλα του,  τη Σινκλερ.  Ο Ντομινίκ τις αποκάλεσε γριές και αυτές τον είπαν  σαβουρογάμη.

No comments: