26/05/2011

Θα βγει κάτι απο την αγανάκτηση?

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι η κοινωνία αρχίζει να αυτό-οργανώνεται. Έστω αυτό το μικρό κομμάτι της,  κύρια νέοι, που έχει υπολογιστή και διαδίκτυο. Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό να εκφράζουν την αγανάκτηση τους  με συγκεντρώσεις σε πλατείες.  Έστω για λόγους ψυχικής στήριξης ότι δεν είναι μόνοι στη μιζέρια τους. Αυτοί οι λίγοι,  έστω (που είναι τα εκατομμύρια που έβγαιναν στους δρόμους για το όνομα των Σκοπίων?)

Πιθανόν να ξεπηδήσουν  και νέες ηγεσίες μέσα από το κίνημα . Ηγεσίες  που θα οργανώσουν την αγανάκτηση και την διαμαρτυρία σε πολιτικό αίτημα και κίνημα.

Το τι ζητάνε οι αγανακτισμένοι πολίτες είναι προφανές . Έτσι τουλάχιστον θέλω να πιστεύω. Να δηλώσουν το ότι είμαστε και μείς εδώ. Δεν θα σας αφήσουμε να πάτε τη χώρα όπου εσείς νομίζετε. Δουλειά, ευημερία, παιδεία, διαφάνεια. Υπάρχει κανείς που διαφωνεί? (πήρα και κάτι μηνύματα από αγανακτισμένους με τους μετανάστες αλλά τα προσπερνώ)

Μόνο που φοβάμαι ότι η αγανάκτηση άργησε να έρθει. Λίγο μετά την ανυπακοή η οποία ήρθε λίγο μετά από τον καναπέ, που ήταν λίγο μετά την Σήμενς, μετά την γκλαμουριά, τη φραπεδιά και το λαιφσταιλ.
Είναι τα γεγονότα πια που οδηγούν την κοινωνία και όχι το αντίστροφο. Και τα ειλικρινή ερωτήματα που μας απασχολούν δεν έχουν εύκολες απαντήσεις.

Το που θα πας, πώς και με ποιους είναι το ζητούμενο και για το οποίο γίνεται ο καυγάς. Πτώχευση ή όχι? Στο ευρώ ή στη δραχμή? Τι σημαίνουν αυτά για τη χώρα αλλά και τον απλό άνθρωπο? Να αλλάξει το κοινοβουλευτικό σύστημα ? Το κοινωνικό σύστημα? Από τι θα αντικατασταθεί? Ξέρει κανείς να μας πείσει τι είναι το λιγότερο κακό σήμερα για να έχουμε αυτά που ζητάει ο κόσμος  στο λιγότερο μακρινό μέλλον? Αν όχι εμείς,  τουλάχιστον τα παιδιά μας.

Χρειάζεται πρόταση  και δράσεις που να τραβήξουν μαζική στήριξη αλλά  παράλληλα να είναι εφαρμόσιμες στον σημερινό , άκρως επιθετικό παγκόσμιο και ευρωπαϊκό περίγυρο. Και να βρεις  τον τρόπο που θα τις περάσεις στην μεγάλη κοινωνία έχοντας  τους διαύλους επικοινωνίας υπό τον έλεγχο των  ΜΜΕ.  Όχι προτάσεις για συγγράμματα και αμφιθέατρα. Ούτε για βραδιές ψυχαναλυτικής αυτό-ικανοποίησης. Μπουχτίσαμε μ' αυτές.

Ας  πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις τον Αύγουστο σε πρώτο πλάνο και....... βλέπουμε. 

ΥΓ. Επιστροφή στη δραχμή, αν μας τραβήξουν οι ξένοι προς τα εκεί,  θα γίνει με μια ισοτιμία από ένα ευρώ ίσον  χίλιες έως και εννέα χιλιάδες δραχμές λένε τα σενάρια. Το συλλαμβάνετε?

No comments: