15/06/2011

Ο χορός του Ζαλόγγου

Στις αρχές της κρίσης το μπλογκ έλεγε ότι "το Μνημόνιο είναι χάρτης σύστασης σύγχρονου κράτους αν επιμεριστούν τα κόστη εφαρμογής του δίκαια. Αν όχι, τότε μπορεί να γίνει  χάρτης εμφυλίου".

Περιμέναμε την διαφάνεια και την τιμωρία των ενόχων των σκανδάλων. Τίποτα δεν έγινε. Μόνον ο Άκης ως η εξαίρεση του κανόνα.

Για σύσταση αδιάφθορου φοροεισπρακτικού μηχανισμού να πιάσει τους μεγάλους. Τι έγινε? Τα βάρη στους μισθωτούς.

Για αναμόρφωση της δικαιοσύνης για να μην την σκαπουλάρουν τα λαμόγια. Αχλάδια  καλαβρέζικα!

Για συμμετοχή της κοινωνίας στο γίγνεσθαι , στη διαφάνεια , στον έλεγχο του διεφθαρμένου κράτους. Τα είπανε γραφικότητες.

Για ποιοτικές αλλαγές που δεν ζητάνε χρήματα παρά φαντασία και οργάνωση για το περιβάλλον (μαζέψτε τα σκουπίδια), την παιδεία, τη μετανάστευση, τις εξαρτήσεις, την αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων ….

Σημάδια αλλαγής θέλαμε. Ότι κάτι πάει να αλλάξει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έδωσε όλο το βάρος του στον διεθνή στίβο ( πολύ ουσιώδες επίσης) αλλά απορροφήθηκε από αυτόν. Βρήκε τα δανεικά που χρειαζόμαστε για την συνέχειά μας. Μπράβο του!  Ξέχασε, όμως,  να δει την κοινωνία. Την υποτίμησε και κάποιοι γύρω του την περιφρόνησαν. Κρίμα!

Τώρα πια το παιχνίδι έχει  χαθεί. Οι πρωτοβουλίες  βρίσκονται στα χέρια της Μέρκελ και στις πλατείες . Και η κυβέρνηση ζαλισμένη  σάντουιτς στη μέση αρχίζει τον χορό του Ζαλόγγου.

Λιάνης, Αθανασιάδης.....απο τους πιο πρόσφατους και έπεται συνέχεια.

Έχετε γεια βρυσούλες, λόγγοι, βουνά, ραχούλες.....

No comments: