26/06/2011

Special Olympics and General Alitics

Η αξία των special olympics δεν είναι στα βαρύγδουπα λόγια και στόχους για μη αποκλεισμούς, ένταξη, ενσωμάτωση και μπλα μπλα μπλα και μπλάντι ομπλαντά. Ο φασισμός της ελληνικής κοινωνίας απένατι στο διαφορετικό είναι α δ ι α φ ι λ ο ν ί κ η τ ο ς. Που να βγει ανάπηρος με καροτσάκι στην Αθήνα? Καλύτερα να περάσει από τη λωρίδα της Γάζας. Τα ξέρετε τώρα.


Το πιο σημαντικό για μένα είναι η δύναμη αυτών των ανθρώπων που λαμβάνουν μέρος. Μεγάλες δυνατές ψυχές που αναπτύσσονται εκεί που τα σώματα είναι μισά και αδύναμα .

Και από την άλλη πλευρά έχουμε τα special alitics με την γνωστή αλητεία, sorry ηγεσία ήθελα να πω, του ποδοσφαίρου να συλλαμβάνεται ή να καταζητείται.

Πρώτο συμπέρασμα από την ιστορία. Μπράβο στη νεαρή και όμορφη εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου που απλά έκανε το καθήκον της βάζονατς όμως τη ζωή της σε κίνδυνο γιατί η μαφία είναι αδίστακτη. Ήδη άρχισε στο facebook καμπάνια για Παπανδρέου πρωθυπουργό. Για σκεφτήτε το λίγο? Πέρα όμως από τις υπερβολές έχουμε ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους.

Το ότι το παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι ένα μέσο ξεπλύματος χρήματος είναι γνωστό τοις πάσι. Λϊγο να το σκαλίσεις το βλέπεις. Βαρκελώνη , κέντρο επεξεργασίας και διακίνησης κοκαίνης στην Ευρώπη. Αμπράμοβιτς στην Αγγλία ζάπλουτος Ρώσσος που ήρθε από το πουθενά. Μπερλουσκόνι στην Ιταλία. Το όπιο του λαού λέγανε το ποδόσφαιρο παλιά. Εγώ αλλιώς το ερμήνευα τότε. Αλλά ίσως να κυριολεκτούσαν. Και η έκσταση και η πρέζα και η φούντα θα έλεγαν σήμερα.

Δισεκατομμύρια διακινούνται και ξεπλένονται από ομάδες και στοιχήματα με την διαφθορά απο την κορυφή της FIFA μέχρι τον εξωφυλαρούχα των Άνω Τζούτζουνων. Διαπλοκές με κανάλια, πολιτικούς, α(θ)λητικούς συντάκτες, χούλιγκαν και μασκοφόρους. Βόθρος σκέτος (συγγνώμη στα σκατά για την παρομοίωση) . Και να πεις δεν τα ξέραμε? Τα ξέραμε και τα ξέρανε (και δεν πιστεύω ότι τα έβγαλαν τώρα που περνάει το Μεσοπροθεσμο. Σιγά μην έχουνε τόοοοοοσο σοφιστικέ επικοινωνιακή στρατηγική).

Αυτό που με σιχτιρίζει είναι ότι ενώ ξέρανε τι μούτρα ήσαν οι Μπέοι, οι Ψωμιάδηδες και τα λοιπά καθήκια τρέχανε οι πολιτικάντηδες της συμφοράς , οι δημοσιογραφάρες και οι λοιποί επώνυμοι να τους χαιρετήσουν και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Εκδρομές με κότερα στα νησιά. Και δώς του η πλακίτσα στα τηλεοπτικά πάνελ εν μέσω καυτής τάχατε συζήτησης για την ανεργία. «Θα σας σκίσουμε σήμερα, χε, χε ,χε» Ρώτησες, ρε ηλίθιε, αν γελάει μαζί σου και ο άνεργος ή αν του καίγεται καρφάκι για το αν θα σκίσει η ομάδα του τενεκέ που κράτάει την τύχη του στα χέρια του?

Θα κάνω κίνηση στο facebook για τη δημιουργία σελίδας με δηλώσεις αγάπης και φωτογραφίες επωνύμων με τους μαφιόζους που συνελλήφθησαν. Αν πετύχει να δεις πως παίρνουν φωτιά τα μπατζάκια τους.

YΓ άσχετο ως συνήθως. Φωτογραφία από το φεστιβαλ του Γκλαστονμπέρι που κάθε χρόνο μαγεύει. Ετσι να χουμε κάτι να θυμόμαστε απο το μουσικό φετινό καλοκαίρι. Χάσαμε ακόμα και το Couleur Cafe. Μας έμεινε όμως η .....ρεμπετιά τρομάρα μας

No comments: