29/06/2011

Η εξουσία και η νύχτα

Ψηφίστηκε και το Μεσοπρόθεσμο ( λες και δεν θα) .  Πάμε για άλλα. Το θέμα είναι ότι αρχίσαμε να παίρνουμε τους εαυτούς μας πιο σοβαρά απ' ότι οι ξένοι. Διότι από το ότι  ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο μέχρι του να εφαρμοστεί έχει τεράστια διαφορά. Προβλέπω πολλές αναθεωρήσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω προς το χειρότερο ή το καλύτερο στα επόμενα χρόνια. Δεν τελειώνει εδώ η ιστορία είτε με είτε χωρίς μνημόνιο. Τα κράτη του ανατολικού μπλοκ κατέρρευσαν το '90 και ακόμα δεν έχουν συνέλθει. Η νύχτα που έρχεται είναι και μακρά και δύσκολη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δυστυχώς. Αλλοίμονο σε  αυτούς που θα τους πιάσει στο ύπνο.

Μόνο τα προσχήματα κρατάμε ψηφίζοντάς το για να μην σταματήσει η μπίλια να ρολάρει και να συνεχιστεί το αλισβερίσι μέχρι να δούνε τι θα γίνει. Τίποτα δεν έχει λήξει. Οι Γερμανοί θα λένε στους πολίτες τους ότι κάνουμε προσπάθειες γι' αυτό μας δανείζουν (δανεικά και αγύριστα μου φαίνονται αυτά) και θα ησυχάσουν λίγο οι αγορές και οι τράπεζες μέχρι το επόμενο μπουμ εδώ ή παραπέρα.. Εμείς θα παίρνουμε τα δανεικά να πληρώνουμε τα προηγούμενα δανεικά και πάει λέγοντας. Μέχρι να μην ξαναπιάσουμε τους στόχους και άντε πάλι νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και αυτό μέχρι να βγουν από το "κόκκινο" η Ισπανία και η Ιταλία ή να σκάσει τίποτα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ύστερα το σκηνικό θα αλλάξει. Χρόνο αγοράζουμε , είπε η κυρ-Ανγκέλα.

Αυτή έχει την εξουσία.. Σε μας έμεινε η "νύχτα". Έτσι δεν είναι?

ΥΓ. Ο ΓΑΠ (που έχει γεράσει 10 χρόνια σε λίγους μήνες) είπε δυο αλήθειες στην ομιλία του πριν ψηφιστεί το Μνημόνιο στη Βουλή. Πρώτον , ότι αν υπάρχει «σχέδιο Β», εκείνο θα αφορά στη σωτηρία των δανειστών και όχι των Ελλήνων. Και δεύτερο ότι  άλλοι διαμαρτύρονται επειδή υποφέρουν και άλλοι επειδή ξεβολεύονται.

No comments: