30/06/2011

Συνέχεια της χτεσινής νύχτας

Το χτεσινό υστερόγραφο ήτανε βιαστικό. Οι δύο αλήθειες του ΓΑΠ είναι μισές και αυτές. Κανονικά θα έπρεπε να έλεγε " Πρώτον , ότι αν υπάρχει «σχέδιο Β», εκείνο θα αφορά στη σωτηρία των δανειστών και όχι των Ελλήνων  πιο κυνικά από ότι το "σχέδιο Α". Και δεύτερο ότι  άλλοι διαμαρτύρονται επειδή υποφέρουν και άλλοι επειδή ξεβολεύονται αλλά, προς το παρόν, μόνον οι μικροί έχουν ξεβολευτεί.". Με υπογράμμιση η συμπλήρωση της μισής αλήθειας.

Όσο για τις χθεσινές βαρβαρότητες  προβοκατόρων (δεξιών και αριστερών) , παρακράτους και αστυνομίας τι θέλετε να πω εγώ από τόσο μακριά και τόσο μικρός? Και αναμενόμενα ήταν ( εδώ καίνε την Αθήνα όταν χάνει η ΑΕΚ και τώρα?) και πονηρά όσον αφορά τις επιδιώξεις τους. Σίγουρα υπάρχουν υπόγειες διαδρομές μεταξύ κάποιων κρανοφόρων και κουκουλοφόρων. Αναρωτιέμαι αν η Αριστερά , εντός και εκτός Βουλής, επιμένει ακόμα ότι οι κουκούλες είναι δείγμα επαναστατικότητας.

Και ότι τον αγωνιστικό τσαμπουκά , άμα τον αρχίσεις,  ή τον πας μέχρι τέλους (αν έχεις τα κότσια) ή άμα μείνεις στην μέση τότε  φοβίζεις την μικρομεσαία μάζα της κοινωνίας. Την σπρώχνεις προς την συντηρητική πλευρά ( ανατριχιάζω όταν ακούω όλο και περισσότερο από απλούς ανθρώπους το μια χούντα θα μας σώσει) και την συσπειρώνεις γύρω από την υπάρχουσα κυβέρνηση. Και αυτό το ξέρουν οι γριές πουτάνες  Πάγκαλος και  Παπουτσής όταν ο ένας λέει για τανκς και ο άλλος για αντάρτικο πόλεων.

Κάτι άλλο που μου χτύπησε με τα όσα έγιναν χτες και με όσους βγαίνουν στο γυαλί είναι ότι το κίνημα των αγανακτισμένων αρχίζει να καπελώνεται. Μου φαίνεται ότι κάποιοι επαναστατοπατέρες  παρέα με κρυφο-εξουσιάκηδες προσπαθούν από τα πάνω να το πάνε εκεί που αυτοί νομίζουν . Ο καλύτερος τρόπος, φυσικά, να το κάνουν γκρουπούσκουλο ή να το χαραμίσουν. Ίσως να είναι η ιδέα μου. Θα δούμε.

No comments: