12/06/2011

With a little real help from my real friends, please

Να δυο παραδείγματα που εξηγούν το γιατί επιμένω στην αλήθεια


Ο καθηγητής Βαρουφάκης είναι δυνατό μυαλό και κάνει τεκμηριωμένες αναλύσεις της οικονομικής κατάστασης. Είτε επειδή του έδωσε το «Σύνταγμα» εντολή είτε γιατί αυτοχρήστηκε ηγέτης έστειλε επιστολή στον Παπανδρέου να του πει  "μην πληρώνεις τα χρέη".  Δηλαδή πτώχευση. Το σκεπτικό του είναι ότι επειδή δεν  συμφέρει τους Γερμανούς να πτωχεύσουμε λόγω γενικότερων επιπτώσεων θα κάνουν πίσω και θα μας δώσουν τσάμπα χρήμα.

Και ρωτάω εγώ. Και αν δεν κάνουν? Αν τους πιάσει και αυτούς το πατριωτικό τους? Και για  το ευρώ που λέγαμε να εξισορροπήσει την μονοκρατορία του δολαρίου? Εκβιαστικά παιχνιδάκια πολύ πέρα του πολιτικού βάρους της χώρας μας

Τυχοδιωκτικές και τριτοκοσμικές προτάσεις που κανένας μα κανένας πρωθυπουργός δεν θα τις εφάρμοζε. Θα προτιμούσε να παραιτηθεί παρά να οδηγήσει έναν λαό σε άλμα στο κενό.

Δεν θέλουμε αυτή την ώρα προτάσεις από αυτόβουλους φωστηροσωτήρες που συναγωνίζονται ποιος θα βρεί το μαγικό φίλτρο να μας σώσει. Δεν υπάρχουν μαγικά φίλτρα. Την αλήθεια θέλουμε για τις επιπτώσεις κάθε εναλλακτικής. Όλην την αλήθεια , όχι τη μισή που τους συμφέρει. Είτε είστε αντί ή υπέρ μνημονιακοί πείτε μας την αλήθεια.  Και αφήστε μας να να εκφραστούμε με εκλογές ή δημοψήφισμα ή πλατείες ή όπως άλλιώς θέλουμε αλλά εν πλήρη γνώση και όχι στο σκοτάδι και την θολούρα.

Το δεύτερο παράδειγμα από friend στο facebook που μου γράφει σε σχέση με το προηγούμενο άρθρο

« Καλημέρα


Είσαι σε λάθος προβληματισμό και δρόμο σκέψης
Το Σύνταγμα έχει καταπατηθεί
Ζούμε ένα νέο είδος κατοχής και τα ερωτήματα που θέτεις είναι σε άλλο μήκος. Η Ευρωπαϊκή ένωση δεν είναι ομοσπονδία.Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν . Όλα αυτά γίνονται ακριβώς επειδή το υπέδαφος της χώρας είναι πάμπλουτο Δύο είναι τα θέματα που καθορίζουν κατά τη γνώμη μου τον πατριωτισμό η όχι : η δανειακή σύμβαση και η ΑΟΖ . Τα γνωρίζεις;


Μπορώ να συνομιλώ με αυτούς που ψήφισαν την δανειακή σύμβαση;-για όποιο λόγο Πόσο μάλλον που ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ήταν και είναι εφευρέσεις !!!!


Τι θα πει αν μπορούμε να φύγουμε; Μας κρατάνε; »

Πέφτω από τα σύννεφα. Και γω που νόμιζα ότι τα κλεφτρόνια εργολάβοι, τραπεζίτες, πολιτικοί, αεριτζήδες με ανίκανες ηγεσίες και βολεμένους μεσοαστούς μας έφεραν εδώ, έκανα λάθος τόσο καιρό? Τους κατηγορούσα τσάμπα? Όλα είναι μαι συνωμοσία (στην οποία συμμετέχουν καμιά δεκαριά χιλιάδες άτομα) μυστική και απόκρυφη? Γκρεμίζεται ο κόσμος γύρω μου!

With a little real help from my real friends ????? Please!!!!

No comments: