01/06/2010

Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε

Έχουμε πήξει στα σκατά. Τα σκάνδαλα σκάνε σαν γκαζάκια. Μέχρι και  μηχανή που είχε στηθεί από υπαλλήλους  της ΕΥΠ βγήκε στη φόρα,  Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με το σκάνδαλο Ζήμενς είπε ο Πάγκαλος ενώ αρχίσαν τα αλληλοκαρφώματα. Η Ελευθεροτυπία μιλάει για ένα εκατομμύριο ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ μάλλον ως απάντηση στην ανακοίνωση του  ΣΔΟΕ για μια λίστα 3000 "δώρων" σε πολιτικούς, κρατικούς λειτουργούς  ΚΑΙ δημοσιογράφους .  Οι ελβετοί έχουν συγκεντρώσει τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν για τραπεζικές καταθέσεις. Ο Τσοχατζόπουλος κλήθηκε  από τον εισαγγελέα για το θέμα της πολυτελούς κατοικίας που διαβίβασε στη γυνάικα του από την off shore του!!

Προσπάθειες συμψηφισμών γίνανε και από τα δυο μεγάλα κόμματα αλλά απέτυχαν. Θέλαν να βγάλουν ένοχους τέσσερεις παροπλισμένους από το ένα και άλλους τόσους από το άλλο και καθαρίσανε!!! Όμως ο κόσμος πια δεν τα τρώει. Απαιτεί να βγουν όλα στο φως συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών λογαριασμών των κομμάτων στο εξωτερικό και των off shore. Η κατάσταση πια είναι εκτός ελέγχου (τους) αφού το σκατό έπεσε πάνω στον ανεμιστήρα. Μπράβο! Επιτέλους να μπει λίγος αέρας να φύγει η μυρωδιά της σαπίλας έστω και λίγο.  

Και μια απορία μου. Γιατί δεν δίνουν προσωρινή αμνηστεία στον Χριστοφοράκο για να καταθέσει στη Βουλή ή γιατί δεν παέι κλιμάκιο βουλευτών και δικαστικών να τον βρει στη Γερμανία?

Αλυσιδωτές θα είναι πια οι αντιδράσεις και η ταφόπλακα Σήμενς είναι έτοιμη να σκεπάσει το υπάρχον διαπλεκόμενο σύστημα εξουσίας όπως το γνωρίσαμε μετά την μεταπολίτευση. Πλησιάζει  η ώρα να πάρει η κοινωνία την κατάσταση στα χέρια της.

No comments: