08/06/2010

Η ώρα της αλήθειας

Την 1η Ιουνίου ρώταγε το μπλογκ στο άρθρο "Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε":
"Και μια απορία μου. Γιατί δεν δίνουν προσωρινή αμνηστεία στον Χριστοφοράκο για να καταθέσει στη Βουλή ή γιατί δεν πάει κλιμάκιο βουλευτών και δικαστικών να τον βρει στη Γερμανία?"

Σήμερα διαβάζω ότι:
"H Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει τη δικαστική συνδρομή για κατάθεση στην Ελλάδα του Μιχάλη Χριστοφοράκου."
Καλή κίνηση όπως και αυτή να ζητήσουν την συνδρομή της Γερμανίας.

Επιτέλους, ή ξυπνήσαν ή κατάλαβαν ότι δε μασάμε. Όσο περνάει ο καιρός αρχίζω να προβληματίζομαι αν οι κύριοι της εξεταστικής μας δουλεύουν ή είναι κρετίνοι. Αν μας δουλέυουν να ξέρουν ότι ο κόσμος δεν μασάει πιά. Αν είναι κρετίνοι ας ζητήσουν την συνδρομή ειδικών, του ΣΔΟΕ και της δικαιοσύνης για να ανοίξουν λογαριασμοί και off shores τόσο ατόμων όσο ΚΑΙ κομμάτων. Να βγουν στη φόρα τα βαποράκια και οι αχυράνθρωποι.

Δεν καθαρίζουν με τα ψιλά του Μαντέλη μόνο ή και κάποιων παροπλισμένων (ακόμα και αν τους λένε Άκηδες). Ούτε με καραγκιοζιλίκια τύπου εμπλοκής Ξυνίδη και ντουλαπάδων.

Τα ίδια φυσικά ζητάμε για το Βατοπέδι. Για να μην τους πάρουμε με τα γιαούρτια, τα αυγά ή τις πέτρες που είπε και ο Παπανδρέου. Αυτός παραμένει σταθερή αξία στο θέμα αυτό αλλά ήρθε η ώρα της αλήθειας. Η ώρα να αποφασίσει αν θα γράψει ιστορία και θα τα βγάλει όλα στη φόρα ή θα φοβηθεί και θα περάσει στα ψιλά όπως ο προκατοχός του. Ο παππούς του ήταν η "Δημοκρατία", ο πατέρας του η "Αλλαγή". Αυτός ας γίνει η "Ανατροπή"

Το έχω γράψει πολλές φορές. Το σκάνδαλο Σήμενς είναι συστεμικό σκάνδαλο που εμπλέκει πολλούς. Αν ανοίξουν στόματα θα πάρουν πολλουυυυύς μαζί τους και θα είναι η αρχή ξεκαθαρίσματος του σκηνικού εξουσίας που τόσα χρόνια κρατά τον τόπο στην υπανάπτυξη προς ίδιον καθαρά όφελος.

Γι'αυτό επανέρχομαι τόσο συχνά.

No comments: