05/05/2010

Προτάσεις για νοικοκύρεμα

Όποιο το αποτέλεσμα των εξελίξεων και κινητοποιήσεων είναι γεγονός ότι διάγουμε ιστορικές στιγμές που αν μη τι άλλο πρέπει να αναγενήσουν θεσμούς και κοινωνία. Αν τα φάμε και όλα αυτά που έγιναν όχι μόνο αδιαμαρτήρητα αλλά, το πιο σημαντικο, χωρίς να επιβάλουμε αλλαγές τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Το παρακάτω κείμενο το δημοσιεύω έτσι όπως μου ήρθε και ας έχω κάποιες αμφιβολίες για κάποια από τα σημεία. Ούτε πιστεύω ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα.

Ας αρχίσουμε όμως απο αυτούς που δημιούργησαν ή ανέχτηκαν το πρόβλημα. Όσο δεν πάνε μέσα τα λαμόγια η μπάλα παίρνει δικαίους και αδίκους. Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να ισχυριστεί πια "δεν ήξερα". Τέρμα η εποχή της ντεμεκ αθωότητας και της κοροιδίας. Το σκάνδαλο Σήμενς πάει για οριστικό κουκούλωμα. Αν γίνει αυτό και δεν βγούνε στη φόρα όλα, μα όλα, τα ονόματα όσο ψηλά και να βρίσκονται τότε είναι όλοι, μα όλοι, συνένοχοι.

1. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
2. ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ π.χ. σε 150 ή 200 με βάση -και- το σχέδιο "Καλλικράτης"

3. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙοδοτικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕΤΑ από 16 ΚΑΙ ΟΧΙ 8 ΧΡΟΝΙΑ
4. ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10ΕΤΙΑΣ -
5. ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΕΞΤΡΑ για ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ή/και σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων

6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, μείωση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ

7. ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ πραγματικού ΠΟΘΕΝ -και όχι απλώς- ΕΣΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ή/ΚΑΙ σε ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

8. ΔΗΜΕΥΣΗ και αξιοποίηση (π.χ. από τα ασφαλιστικά ταμεία) της ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ βουλευτών, υπουργών ή/και δημοσίων υπαλλήλων (κα8ώς και του 50% της περιουσίας των πρώτου βαθμού συγγενικών τους προσώπων) που καταδικάζονται τελεσίδικα για κατάχρηση / διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

8. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ των πολιτικών , ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ χρονικά ΟΡΙΑ. Ο ΚΛΕΦΤΗΣ (άρα αφού καταδικαστεί οριστικά...) ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΣΥΛΙΑ!!!

9. ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

10. ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ κατ΄απόλυτη αναλογία με τις υπόλοιπες μειώσεις στον Δημόσιο Τομέα και "πάγωμά" τους για 5 χρόνια.

Πολλά συμπίπτουν με αυτά που λέγαμε πριν έναν χρόνο στην κίνηση για την αξιοπιστία και την διαφάνεια

No comments: