01/05/2010

Πρωτομαγία 2010: Δυο κόσμοι σ'έναν κόσμο



Το μπλογκ παρουσιάζει σε πρώτη αποκλειστική μετάδοση τον μηχανισμό στήριξης μπροστά από το κτίριο των αποφάσεων και κέντρο της αυριανής (τηλε)διάσκεψης. Η άνοιξη απέξω δεν χαμπαριάζει από τα μέτρα λιτότητας που συζητιούνται μέσα.
Στην ακριβώς αποκάτω φωτογραφία ένα παιδάκι ζητιανεύει παίζοντας μουσική σε δρόμο της Πόλης.
Δυο κόσμοι διαφορετικοί, φαινομενικά ασύνδετοι. Και όμως ζει ο ένας μέσα στον άλλον. Όχι μόνο στον συμβολλισμό της αυριανής διάσκεψης. Στην πράξη. Όπου και οι δυο είναι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Αλληλοεξαρτόμενοι, στη σημερινή παγκόσμια οικονομία δεν υπάρχει ο ένας χωρίς το άλλο.
Κατά τα άλλα , σήμερα στον κόσμο, στην Αμερική η πετρελαιοκηλίδα απειλεί με βιβλική καταστροφή το Δέλτα του Μισισιπι, στο Βέλγιο η μπούργκα πάει για απαγόρευση. Εκτεταμένα βίαια επεισόδια στη Γερμανία ( είναι καθιερωμένα τέτοια μέρα) και οι καρικατούρες τους στην Αθήνα που είναι πια υπόθεση ρουτίνας. Τη νύφη την πλήρωσε ο Απ. Κακλαμάνης όπως και, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άλλος πολιτικός πρώην υπουργός οικονομίας ο οποίος έφαγε ξύλο εκεί που έτρωγε σε σικάτο εστιατόριο της Κηφισιάς. Αν αληθεύει.

No comments: