12/05/2010

Η ταφόπλακα Ζήμενς

Η διερεύνηση του σκανδάλου Ζήμενς πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της και φαίνεται ότι κάτω από την λαϊκή οργή που τόσο έμπρακτα εκφράστηκε προς τον Κοινοβούλιο και κάποιους εκπροσώπους του δεν θα τολμήσουν να το κουκουλώσουν. Τους φαγανούς τους ξέρουν ήδη (και μείς τους υποψιαζόμαστε). Και αν δεν είναι μπλεγμένοι στο σκάνδαλο αυτό θα είναι σε κάποιο άλλο. Ας ακολουθήσουν την ταχτική της αστυνομίας με τα κλεφτρόνια που όταν πιάσουν κανένα του φορτώνουν και μερικά ακόμα έτσι για να κλείσει ο φάκελος.

Το σκάνδαλο Ζημενς είναι ένα συστεμικό σκάνδαλο που αν ανοίξει πλήρως θα πάρει η μπάλα όχι μόνο πολιτικούς και κόμματα αλλά και τεχνοκράτες, επιχειρηματίες και άλλους φανερώνοντας έτσι αυτό που όλοι ξέρουμε αλλά δεν έχουμε τα στοιχεία. Την διαπλοκή. Ο Χριστοφοράκος είχε εξουσίες πρωθυπουργού αν όχι μεγαλύτερες. Το σκάνδαλο ας γίνει η ταφόπλακα του σάπιου συστήματος εξουσίας που καταρρέει.

Και μια πρόταση. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του νόμου που ετοιμαζει ο Κατσανίδης να δημοσιεύονται στο διαδίκτυο κάθε χρόνο και για δέκα χρόνια μετά την παύση των καθηκόντων τους ειδικά όσων διαχειρίζονται χρήματα από δημόσιες θέσεις

No comments: