10/05/2010

Συμμαχία κατά της ακρίβειας

Διαβάζω στο διαδίκτυο για την πρωτοβουλία "Συμμαχία κατά της Ακρίβειας" από το ΒΗΜΑ 99,5 και την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών για εθελοντικές μειώσεις τιμών και προσφορές σε άνεργους και άτομα με ειδικές ανάγκες.
Μπήκα επίσης στο ηλεκτρονικό κατάστημα ProGreece που πουλάει ελληνικά προϊόντα με ταχυδρομείο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις τιμές του αλλά για τους Έλληνες που ζούνε εκτός Ελλάδας έχει ενδιαφέρον να παραγγείλουν όσα δεν βρίσκουν στη χώρα διαμονής τους.

Αυτά δεν τα γράφω για να κάνω διαφήμιση αλλά (ξανα) αναρωτιέμαι που βρίσκεται το καταναλωτικό κίνημα στη Ελλάδα? Προφανώς διασπασμένο και ανίσχυρο. Και όμως! Σε καιρούς δύσκολους η οργάνωση των πολιτών σε δίκτυα άμυνας και αλληλεγγύης γίνεται θέμα επιβίωσης. Μποϊκοτάρισμα τιμών, προϊόντων, αλυσίδων και υπηρεσιών και προώθηση άλλων καλύτερων και ελληνικών. Θα μου πουν ότι ο Έλληνας δεν έχει συλλογική συνείδηση. Ε, ευκαιρία να αποκτήσει. Κάποτε να ωριμάσουμε ως κοινωνία.

Αυτοί που θέλουν να λέγονται προοδευτικοί και προοδευτικές δυνάμεις αν δεν μπορούν να αλλάξουν την οικονομική σκληρή πραγματικότητα ας βοηθήσουν τουλάχιστον την κοινωνία να οργανωθεί. Δεν κοστίζει τίποτα. Το μόνο κακό είναι ότι δεν καπελώνεται εύκολα μετά. Άσε που μπορεί να σου ξεπηδήσει και κανα ανεπιθύμητο καινούργιο.

ΥΓ. Για να μην ξεχνάμε τη βιβλική καταστροφή που συντελείται στις ακτές της Λουιζιάνα το μπλογκ βρήκε ενα λινκ με εντυπωσιακές και τρομακτικές συνάμα φωτογραφίες (κλικ εδώ)

2 comments:

Chris said...

Η φίλη Έλλη με ενημερώνει και για μια άλλη ηλεκτρονική "λαική αγορά" το Ebloko εδω:
http://www.ebloko.gr/

Anonymous said...

http://www.logo-timis.gr/

Περισσότερη οργάνωση μεταξύ μας.
Λιγότερο, οι Αγορές ανάμεσα μας;